ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Διπλά μισή πρόκριση για Αλγερία και Τυνησία

Ο Ισλάμ Σλιμανί της Αλγερίας πανηγυρίζει με τον Αντί Ντελόρτ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τανζανία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019 στο "Αλ Σαλάμ", Κάιρο | Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019
Ο Ισλάμ Σλιμανί της Αλγερίας πανηγυρίζει με τον Αντί Ντελόρτ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τανζανία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019 στο "Αλ Σαλάμ", Κάιρο | Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 © 2019 ARIEL SCHALIT/ASSOCIATED PRESS

Η Αλγερία πήρε τη νίκη μέσα στο Καμερούν με 1-0 για τον τελευταίο προκριματικό γύρο της αφρικανικής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Προβάδισμα και για την Τυνησία με το 1-0 στο Μάλι, ισοπαλία για Κονγκό και Μαρόκο.

Η Αλγερία δεν είχε νίκη κόντρα στο Καμερούν από το 1995 σε πέντε αγώνες, όμως τη βρήκε την κατάλληλη στιγμή, μέσα στην Ντουάλα με 1-0, για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο της αφρικανικής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το γκολ του Ισλάμ Σλιμανί στο 40ό λεπτό έδωσε προβάδισμα στις "αλεπούδες" κόντρα στη ροή του αγώνα. Τα "αδάμαστα λιοντάρια" είχαν την μπάλα στα πόδια τους και δοκίμασαν αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Ραΐς Εμπολί, στο ντεμπούτο του Ριγκομπέρτ Σονγκ στον πάγκο τους.

Ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας έριξε στον αγώνα τον Κέβιν Σόνι του Αστέρα Τρίπολης στο 46ο λεπτό, αλλά κράτησε στον πάγκο τους Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού και Ντεβίς Επασί του ΟΦΗ, στην αναζήτηση του γκολ της ισοφάρισης. Παρά τις ευκαιρίες, δεν το βρήκε και ταξιδεύει στην Μπλίντα την επόμενη Τρίτη για να πάρει τη ρεβάνς.

Η Τυνησία επικράτησε 1-0 μέσα στο Μάλι χάρη στις προσπάθειες του Μουσά Σισακό. Ο αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης σημείωσε αυτογκόλ στο 36ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με συνέπεια να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των συμπαικτών του. Το Μάλι είχε περισσότερες τελικές με παίκτη λιγότερο από τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν έβρισκαν στόχο κι έτσι οι Τυνήσιοι πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στην Κινσάσα, Κονγκό και Μαρόκο αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 και ουσιαστικά άφησαν το... καλό για τη ρεβάνς της Καζαμπλάνκα. Ο Γιοάν Γουισά στο 12' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και δικαιώθηκαν για τις προσπάθειές τους. Όχι στο 55', όταν ο Ράιαν Μαέ απέτυχε σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά στο 76', όταν ο νεοεισελθών Ταρίκ Τισουνταλί ισοφάρισε σε 1-1.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της τρίτης προκριματικής φάσης

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων της τρίτης προκριματικής φάσης

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ