ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Αντιδράσεις απ' τις ομοσπονδίες Σουηδίας και Δανίας για τα ξενοδοχεία στο Κατάρ που δεν δέχονται ομοφυλόφιλους

Πλάνα από τις εγκαταστάσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, Ντόχα | Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022
Πλάνα από τις εγκαταστάσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, Ντόχα | Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 © 2022 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Αξιωματούχοι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Σουηδίας και Δανίας αντέδρασαν στα ρεπορτάζ που θέλουν ξενοδοχεία στο Κατάρ να μη δέχονται ομοφυλόφιλους, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Αντιδράσεις προκαλεί η έρευνα που διενήργησαν και δημοσίευσαν από κοινού τρία σκανδιναβικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ξενοδοχεία που προτείνει η FIFA για διαμονή στο Κατάρ ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 δεν δέχονται ομοφυλόφιλους.

Το σουηδικό SVT Sport, το νορβηγικό NRK και το δανέζικο DR εξέτασαν τα 69 ξενοδοχεία και εντόπισαν τρία που δεν δέχονται ομοφυλόφιλους, καθώς και 20 τα οποία δέχονται, αλλά δεν επιτρέπουν την εκδήλωση της σεξουαλικής ταυτότητά τους.

"Προφανώς και είναι απαράδεκτο. Δείχνει ξανά πως είναι λάθος να αναθέσεις ένα τουρνουά σε μία χώρα που δεν έχει σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το να σου επιτρέπεται να αγαπάς και να σου αρέσει όποιος θέλεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα πολλά χρόνια και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει και οι απαιτήσεις είναι λογικές", σχολίασε ο γενικός γραμματέας της σουηδικής ομοσπονδίας, Χακάν Σιέστραντ.

"Δυστυχώς, υπάρχουν νόμοι στη χώρα που λένε ότι δεν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Όμως βγήκαν και είπαν πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η έρευνα δείχνει ότι δεν είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε καταστάσεις. Πρέπει να δούμε πράξεις. Είναι ένα πράγμα να λες κάτι κι άλλο να το πράττεις".

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από την ομοσπονδία της Δανίας, με τον γενικό γραμματέα της, Γιάκομπ Γένσεν, να δηλώνει στο SVT Sport: "Είναι μια απογοήτευση. Είναι λάθος για τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν αισθάνονται ασφαλείς στο να κλείσουν ένα ξενοδοχείο και αυτό εξαρτάται από το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Είναι παντελώς ανεξάρτητο και πρόκειται για ξεκάθαρη προσδοκία ότι θα ξεπεραστεί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ