ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2030: Εξετάζεται κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μαρόκου

Μουντιάλ 2030: Εξετάζεται κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μαρόκου

Η Ισπανία και η Πορτογαλία εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητας με το Μαρόκο, για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης από κοινού υποψηφιότητας με το Μαρόκο, για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030, εκεί όπου φάκελο θα καταθέσει και η Ελλάδα μαζί με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία, όπως έχει αποφασιστεί και μάλιστα υπάρχει και συνάντηση ανάμεσα στις τέσσερις πλευρές στο Βελιγράδι στις 23 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ισπανική κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters, το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ραμπάτ ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, με τον Βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ τον 6ο, και τον πρωθυπουργό της αφρικανικής χώρας, Σααντεντίν Αλ Οτμανί.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαρόκο διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την ανάληψη του Μουντιάλ 2026 (το οποίο η FIFA ανέθεσε σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά) και φέρεται να εξετάζει την εκ νέου κατάθεση υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του 2030. Η Ισπανία φιλοξένησε την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982, ενώ μαζί με την Πορτογαλία διεκδικήσαν χωρίς επιτυχία τη διοργάνωση του 2018.

Τη διοργάνωση διεκδικούν επίσης τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τις τέσσερις εθνικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), στις οποίες θα μπορούσε να προστεθεί και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ