ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2026: Η FIFA έστειλε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά απευθείας στην τελική φάση

Ο Κρίστιαν Πούλισικ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του τη νίκη των ΗΠΑ απέναντι στον Παναμά | 27 Μαρτίου 2022
Ο Κρίστιαν Πούλισικ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του τη νίκη των ΗΠΑ απέναντι στον Παναμά | 27 Μαρτίου 2022 @2022 JULIO CORTEZ/AP IMAGES

Το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε να δώσει ένα εισιτήριο στην τελική φάση σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά για το Μουντιάλ 2026 που θα συνδιοργανώσουν.

Η FIFA ανακοίνωσε μια ιστορική απόφαση την Τρίτη, αφού για πρώτη φορά δίνει τρία εισιτήρια για την τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, του πρώτου με 48 ομάδες.

ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς θα συνδιοργανώσουν το τουρνουά του 2026 και όπως απεφάνθη το Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, θα βρεθούν όλες στην τελική φάση της διοργάνωσης, χωρίς να μετάσχουν στα προκριματικά.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα εδώ και καιρό, χωρίς να αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια επιλογή. Οι συζητήσεις έκαναν λόγο για ένα "εισιτήριο", το οποίο θα κατακτούσε μία εκ των τριών, χωρίς να υπάρχει σαφής τρόπος.

Η διεύρυνση του τουρνουά κατά 16 ομάδες ευνόησε τη FIFA ώστε να μην... τσιγκουνευτεί τα επιπλέον εισιτήρια για τους διοργανωτές, γνωστοποιώντας όμως ότι οι θέσεις αυτές θα αφαιρεθούν από τις συνολικές που δικαιούται η CONCACAF (6 και 2/3).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ