ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς: Οι διαιτητές μετέτρεψαν σε λανθασμένο οφσάιντ ένα πέναλτι υπέρ των Καναδών

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς: Οι διαιτητές μετέτρεψαν σε λανθασμένο οφσάιντ ένα πέναλτι υπέρ των Καναδών
ANT1

Ο Καναδάς θα μπορούσε να είχε κερδίσει δεύτερο πέναλτι στο 14ο λεπτό, αν μια πάσα του Εντέν Αζάρ προς τον Γιαν Βερτόνχεν δεν μεταφραζόταν σε... οφσάιντ εις βάρος του. Σημαντική σημείωση: ο διαιτητής είναι γνωστός στο κοινό για τα... πεπραγμένα του.

Μία απίθανη φάση σημειώθηκε στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης του Βελγίου με τον Καναδά για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Τιμπό Κουρτουά μόλις είχε αποκρούσει πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις, όμως οι Καναδοί συνέχισαν την πολιορκία στη μεγάλη περιοχή των Βέλγων.

Ένα γέμισμα αντιμετωπίστηκε με δυσκολία, με την μπάλα να φτάνει στον Εντέν Αζάρ, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Γιαν Βερτόνχεν. Η πάσα δεν ήταν καλή και ο Τάτζον Μπουκάναν επιχείρησε να γίνει κάτοχός της. Ο Βέλγος στόπερ άπλωσε το πόδι του, άγγιξε και ο ίδιος την μπάλα, όμως κράτησε το πόδι του ψηλά και βρήκε τον εξτρέμ της Μπριζ.

Ο Μπουκάναν έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, όμως ο διαιτητής κοίταξε τον βοηθό του, ο οποίος είχε σηκώσει το σημαιάκι, πιθανότατα πιστεύοντας ότι η πάσα στον Βερτόνχεν δεν έγινε από τον Αζάρ, αλλά από κάποιον Καναδό.

Ακόμα κι έτσι, οι παίκτες του Τζον Χέρντμαν περίμεναν τον καταλογισμό του πέναλτι για τη σκαριά του Βερτόνχεν στον Μπουκάναν, όμως δεν πήραν δεύτερη εσχάτη των ποινών.

Η απόφαση για οφσάιντ ήταν η τελική της διαιτητικής ομάδας, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη έκπληξη στους φιλάθλους.

Σημαντική λεπτομέρεια; Διαιτητής είναι ο Τζάνι Σικαζούε από τη Ζάμπια, ο οποίος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2021 είχε σφυρίξει το τέλος του αγώνα Μάλι - Τυνησία στο 85ο λεπτό και στη συνέχεια το ξανάρχισε και σφύριξε στο 90:17! Οι έρευνες που έγιναν εκείνη την εποχή έδειξαν ότι ο διαιτητής είχε υποστεί θερμοπληξία και δεν ήταν σε θέση να σφυρίξει απρόσκοπτα.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ