MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς: Με πρώτα βιολιά Ντε Μπρόινε και Αζάρ για το σερί στους ομίλους

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στην αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στο Βέλγιο
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στην αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στο Βέλγιο 2022 AP PHOTO/PETER DEJONG

Το Βέλγιο κοντράρεται με τον Καναδά στο Ahmed bin Ali Stadium για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ. Ας δούμε κάποια χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (23/11) κλείνει με μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο Ahmed bin Ali Stadium. Το Βέλγιο αντιμετωπίζει τον Καναδά (21:00, ANT1, LIVE SPORT24) για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts για το παιχνίδι.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Βέλγιο και Καναδάς θα παίξουν αντίπαλοι σε Μουντιάλ. Η μοναδική τους φιλική αναμέτρηση έγινε το 1989 στην Οτάβα, με το Βέλγιο να επικρατεί με 2-0.

Αυτό θα είναι το 14ο Μουντιάλ για το Βέλγιο και καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει τόσες παρουσίες χωρίς να έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο.

Το Βέλγιο ήταν ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο Μουντιάλ: βρήκαν δίχτυα 16 φορές στον δρόμο για την 3η θέση στη Ρωσία.

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς: Με πρώτα βιολιά Ντε Μπρόινε και Αζάρ για το σερί στους ομίλους

Μετά την ήττα του στον τελευταίο αγώνα του ομίλου το 1994 (0-1 από τη Σαουδική Αραβία), το Βέλγιο είναι αήττητο στους 12 αγώνες ομίλων που έχει δώσει σε Μουντιάλ.

Οι Βέλγοι έχουν επτά σερί νίκες σε αγώνες ομίλων. Η μοναδική χώρα που έχει οκτώ σερί νίκες στους ομίλους είναι η Βραζιλία, που το έχει πετύχει από το 1986 ως το 1994 και από το 2002 ως το 2010.

Βέλγιο-Καναδάς στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Ο Καναδάς θα παίξει σε Μουντιάλ 36 χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή το 1986 στο Μεξικό. Από τις ομάδες που θα παίξουν στο Κατάρ, μόνο η Ουαλία επανεμφανίζεται μετά από μεγαλύτερη αποχή, αφού έχουν περάσει 64 χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της ομάδας του Μπέιλ.

Ο Καναδάς γνώρισε τρεις ήττες και δεν σκόραρε σε εκείνη τη μοναδική του παρουσία σε Μουντιάλ το 1986. Οι άλλες χώρες που έχουν παίξει τουλάχιστον τρια ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν έχουν νίκη είναι η Κίνα, το Ζαϊρ και το Τρινιτάντ και Τομπάγκο.

Ο Καναδάς πέρασε ως πρώτος στα προκριματικά, με την καλύτερη επίθεση (23 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (7 γκολ).

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς: Με πρώτα βιολιά Ντε Μπρόινε και Αζάρ για το σερί στους ομίλους

Ο Ντε Μπρόινε και ο Αζάρ έχουν δώσει την ασίστ στο 45% των γκολ του Βελγίου σε μεγάλα τουρνουά μετά το 2014, έχουν δημιουργήσει 18 από τα 40 τέρματα. Ο καθένας έχει από εννέα ασίστ, τις περισσότερες σε αυτά τα τουρνουά από Ευρωπαίο παίκτη.

Από το ντεμπούτο του Λουκάκου σε Μουντιάλ το 2014, μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο (13) έχει βάλει περισσότερα από τα 11 γκολ του Βέλγου σε Euro και Παγκόσμια Κύπελλα.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ