MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Ισημερινός: Οι διοργανωτές μπαίνουν στη μάχη με οδηγό τη Σενεγάλη

Ο Αλμοέζ Αλί πανηγυρίζει με τη φανέλα του Κατάρ
Ο Αλμοέζ Αλί πανηγυρίζει με τη φανέλα του Κατάρ AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Η γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινά την Κυριακή (20/11) με την αυλαία του Μουντιάλ 2022 να ανοίγει η αναμέτρηση ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ στο Al Bayt Stadium. Αυτά είναι τα facts των δύο ομάδων με τη βοήθεια της Opta.

Η στιγμή που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει έφτασε. Την Κυριακή (20/11, 18:00, ANT1, LIVE SPORT24) το Κατάρ αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου και η γιορτή του Μουντιάλ 2022 ξεκινάει επίσημα.

Πάμε να δούμε κάποια ενδιαφέροντα facts για τις δύο ομάδες με τη βοήθεια της Opta.

Το Κατάρ και το Εκουαδόρ έχουν συναντηθεί τρεις φορές στην ιστορία τους και όλα τα παιχνίδια έχουν διεξαχθεί στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ.

Υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις μονομαχίες τους, με μία νίκη ο καθένας και μία ισοπαλία (έχει πετύχει έξι γκολ κάθε ομάδα). Στην τελευταία τους συνάντηση το Κατάρ επικράτησε 4-3 του Εκουαδόρ σε φιλικό αγώνα τον Οκτώβριο του 2018.

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Ισημερινός: Οι διοργανωτές μπαίνουν στη μάχη με οδηγό τη Σενεγάλη

Το Κατάρ θα παίξει πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ είναι η πρώτη χώρα από τον αραβικό κόσμο που διοργανώνει το τουρνουά. Θα προσπαθήσει να αποφύγει να γίνει η μόλις δεύτερη διοργανώτρια ομάδα που αποκλείεται από τη φάση των ομίλων, μετά τη Νότια Αφρική το 2010.

Στα τέσσερα τελευταία εναρκτήρια παιχνίδια του Μουντιάλ έχουν μπει σύνολο 17 γκολ, με μέσο όρο 4.25 ανά αγώνα. Η τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε ξεκινήσει Κυριακή ήταν το 198, όταν το Βέλγιο είχε νικήσει την κάτοχο του τροπαίου Αργεντινή με 1-0 στη Βαρκελώνη.

Η Σενεγάλη είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε στο πρώτο της παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2002 είχε επικρατήσει με 1-0 της κατόχου του τίτλου, Γαλλίας.

Το Κατάρ έχει νικήσει τα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο Al Bayt Stadium με συνολικό σκορ 9-0.

Η καλύτερη πορεία του Εκουαδόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το 2006, όταν και έφτασε στη φάση των 16. Αυτό ήταν και το μοναδικό Μουντιάλ στο οποίο έχει νικήσει στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων. Είχε επικρατήσει 2-0 της Πολωνίας.

Κατάρ - Εκουαδόρ στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Μόνο ένα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια του Εκουαδόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει λήξει ισοπαλία, καθώς έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες. Ήταν η λευκή ισοπαλία με τη Γαλλία στο τελευταίο ματς των ομίλων το 2014.

Ο μέσος όρος ηλικίας της βασικής ενδεκάδας του Εκουαδόρ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν 25 χρόνια 334 ημέρες. Ήταν με διαφορά ο νεανικότερος μέσος όρος από κάθε άλλη ομάδα της Νότιας Αμερικής. Ο Ισημερινός σκόραρε 27 φορές σ' αυτή τη διαδικασία και είναι η καλύτερη επίδοσή του σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο επιθετικός του Κατάρ, Αλμοέζ Άλι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο AFC Asian Cup του 2019, με εννέα γκολ σε επτά παιχνίδια, με μόλις δέκα τελικές στον στόχο. Έτσι, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του τουρνουά.

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Ισημερινός: Οι διοργανωτές μπαίνουν στη μάχη με οδηγό τη Σενεγάλη

Ο αριστερός μπακ του Εκουαδόρ, Πέρβις Εστουπινιάν, δημιούργησε 22 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, τις περισσότερες από κάθε άλλον αμυντικό.

TAGS MUNDIAL FACTS ΚΑΤΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ