ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Το ενενηντάλεπτο της υστεροφημίας

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι @ 2022 FRANSISCO SECO / AP IMAGES

Η Γαλλία και η Αργεντινή κοντράρονται στο Lusail Stadium με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την υστεροφημία των σπουδαίων παικτών που διαθέτουν.

Το παιχνίδι της Γαλλίας με την Αργεντινή, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, είναι το σημαντικότερο της τελευταίας τετραετίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν μάλιστα το περιορίσουμε μόνο στην Αργεντινή, τότε η βαρύτητα που έχει, ξεπερνάει κατά πολύ -σε χρονικό πλαίσιο- την τετραετία. Ίσως ακόμη και την οκταετία -με γνώμονα τον χαμένο τελικό του 2014.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Για την Αργεντινή, τον κόσμο που έχει ταξιδέψει στην Ντόχα (κι είναι πολύς), τον κόσμο που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, αλλά κι ολόκληρο το έθνος, το ενενηντάλεπτο του Lusail Stadium είναι το σημαντικότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Μαζί, για τον Λιονέλ Μέσι είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο της καριέρας και της ζωής του. Η δική του (τελευταία) ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή του κόσμου και να διαγράψει (αλήθεια, το έχει ανάγκη;) οποιαδήποτε συζήτηση περί ανεπάρκειας, τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο.

Δεδομένου πως ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει κατακτήσει ήδη μια φορά το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό τρόπαιο, ο τελικός της Ντόχα μπορεί να εκτινάξει την υστεροφημία του Λιονέλ Μέσι και να τον κατατάξει αυτόματα (δίχως το "αλλά" να τον συνοδεύει) στο Νο1 της λίστας με τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Στα χέρια και στα... πόδια του είναι. Αρκεί να βοηθήσουν κι οι υπόλοιποι, γιατί μέχρι τώρα λίγοι είναι αυτοί που στάθηκαν στο ύψος των (δικών του) απαιτήσεων.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ