ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Τα βουβά δάκρυα της Ιαπωνίας τα είπαν όλα

Μουντιάλ 2022: Τα βουβά δάκρυα της Ιαπωνίας τα είπαν όλα
© 2022 EUGENE HOSHIKO / AP IMAGES

Ιαπωνία και Μαρόκο έκαναν την έκπληξη, πετώντας εκτός συνέχειας τη Γερμανία και το Βέλγιο αντίστοιχα. Τα βουβά δάκρυα των φίλων των "μπλε σαμουράι" εξηγούσαν τα πάντα για τις στιγμές στο Khalifa International Stadium.

Ποιος να το περίμενε, όταν γινόταν η κλήρωση της φάσης των ομίλων, πως η Ιαπωνία και το Μαρόκο θα κατάφερναν να πετάξουν εκτός συνέχειας από τόσο νωρίς τη Γερμανία και το Βέλγιο, αντίστοιχα. Δύο σπουδαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις έπεσαν θύματα έκπληξης, με δύο μικρές (ποδοσφαιρικά) χώρες να παίρνουν το εισιτήριο για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Τα συναισθήματα στο Khalifa International Stadium, ειδικότερα, ήταν τόσο έντονα και εναλλάσσονταν σχεδόν ανά λεπτό, στη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Από την πλήρη απάθεια του πρώτου μισού, λόγω της κυριαρχίας της Ισπανίας, στο roller coater του δεύτερου εξαιτίας της ολικής ανατροπής της Ιαπωνίας.

Οι φίλοι των "μπλε σαμουράι" μάλιστα φρόντισαν, με τον τρόπο τους, να δημιουργήσουν ιδιαίτερες εικόνες. Τα βουβά δάκρυά τους, ενόσω το παιχνίδι όδευε προς το φινάλε, τα έλεγαν όλα. Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη 24 ώρες νωρίτερα, όταν οι φίλοι της Αργεντινής είχαν σηκώσει όλη την Ντόχα στο πόδι, εκείνοι της Ιαπωνίας δεν εξωτερίκευσαν τόσο πολύ τα συναισθήματά τους.

Περισσότερο εσωστρεφείς, αλλά με αδυναμία να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Η εικόνα που καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά κι από τα... μάτια μας ήταν πολύ ιδιαίτερη και έντονη. Κι εν προκειμένω δεν χρειαζόταν περαιτέρω ερμηνεία. Αρκούσε η εικόνα.

Όπως και να έχει, αυτό που έρχεται είναι ακόμη μεγαλύτερη για την Ιαπωνία και το Μαρόκο. Για δυο ομάδες που πλέον μπορούν να αισθάνονται (ελαφρώς) φαβορί, αφού ούτε η Κροατία ούτε η Ισπανία έχουν αποδείξει πως είναι τόσο ανώτερες. Σε έναν αγώνα άλλωστε, ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Όσοι το έκαναν για τον 5ο και τον 6ο όμιλο, την πάτησαν. Ρωτήστε τη Γερμανία και το Βέλγιο, για να σας πουν...

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ