ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Τα "χρυσά δίδυμα" σε Αργεντινή, Βραζιλία και Γαλλία

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει με τον Λαουτάρο Μαρτίνες γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιταλία στο Finalissima 2022 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει με τον Λαουτάρο Μαρτίνες γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιταλία στο Finalissima 2022 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 © 2022/MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Γαλλία έχουν ένα (μικρό) πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο: τα "χρυσά δίδυμα" στην επίθεση. Ποιο όμως θα ξεχωρίσει; Η απάντηση στο Κατάρ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, δύο είναι τα βασικότερα ερωτήματα που απασχολούν τους φίλους του ποδοσφαίρου. Το πρώτο απαντήθηκε ήδη (περί των φαβορί της διοργάνωσης). Το δεύτερο αφορά στον παίκτη που θα σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλον στη διοργάνωση.

Ο υπογράφων και ο Βασίλης Τεμπέλης είμαστε μεταξύ των προνομιούχων, δεδομένου πως θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από (πολύ) κοντά ένα προς ένα τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην Ντόχα, δεδομένου πως Χορηγός της μεγάλης αποστολής είναι ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Πάμε όμως στο "ζουμί" της υπόθεσης: τον πρώτο σκόρερ. Ας δούμε το video και συνεχίζουμε:

Η εύλογη απάντηση είναι μία. Λιονέλ Μέσι. Αν αναλογιστεί κανείς πως η Αργεντινή είναι εκ των φαβορί για να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, συν τη δεδομένη ικανότητα του "Λιο" να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που πάνε... κόντρα (βλ. Βασίλης Τεμπέλης) σε αυτή τη λογική, προτάσσοντας τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Η επιχειρηματολογία έχει να κάνει με τη μετατροπή του Λιονέλ Μέσι από εκτελεστή σε δημιουργό, κάτι που μπορεί να ευεργετήσει ιδιαιτέρως τον συμπαίκτη του.

Ποιος μπορεί όμως να μην συμπεριλάβει στη συζήτηση τον Νεϊμάρ ή τον Βινίσιους Τζούνιορ; Τα δύο "βαριά χαρτιά" της Βραζιλίας στην επίθεση. Ο πρώτος έχει την υποχρέωση να κάνει τη διαφορά, να ηγηθεί και να οδηγήσει ένα ολόκληρο έθνος στη Γη της Επαγγελίας. Ο δεύτερος βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όντας αυτός που μοιάζει πιο κοντά από κάθε άλλον για να πάρει τα ηνία (sic) της "σελεσάο" τα επόμενα χρόνια. Ικανός στην προσωπική φάση, γαρ.

Η τρίτη ομάδα της κατηγορίας των "χρυσών διδύμων" δεν είναι άλλη από τη Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θα μπει στα γήπεδα του Κατάρ ως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ως το... λιοντάρι στην ποδοσφαιρική ζούγκλα. Ως αυτή που θα πρέπει να "σκοτώσουν" οι αντίπαλοι, για να πάρουν τα σκήπτρα. Για να συμβεί αυτό βέβαια, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να "σιγήσουν" ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Παρεμπιπτόντως, το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση των "μπλε" είναι πως οι περισσότεροι μιλούν μόνο για τον πρώτο, σε ό,τι έχει να κάνει με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση. Υπάρχει όμως, στην πραγματικότητα, κάποιος που μπορεί να αψηφήσει το impact που μπορεί να έχει ο δεύτερος στην πορεία της Γαλλίας; Μιλάμε για τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, για έναν ολοκληρωμένο σέντερ φορ, που κουβαλάει την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και χρόνια.

Για εκείνους, σαν τον Βασίλη Τεμπέλη, που (προ)βλέπουν κάποια έκπληξη σαν τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Σερβίας, θα υπάρχει πάντα ο Ρομέλου Λουκάκου του Βελγίου για να αποτελεί το αντίβαρο. Αυτός άλλωστε έχει την υποστήριξη του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που είναι ικανός να δημιουργήσει από το μηδέν τις κατάλληλες συνθήκες για πολλά εύκολα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ