MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη - Ολλανδία: Με μπροστάρη τον κουβαλητή Ντε Γιονγκ οι οράνιε του Φαν Χαλ

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ (δεξιά) της Ολλανδίας πανηγυρίζει με τον Νέιθαν Άκε γκολ που σημείωσε κόντρα στην Εσθονία για τους προκριματικούς ομίλους του Euro 2020 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019
Ο Φρένκι ντε Γιονγκ (δεξιά) της Ολλανδίας πανηγυρίζει με τον Νέιθαν Άκε γκολ που σημείωσε κόντρα στην Εσθονία για τους προκριματικούς ομίλους του Euro 2020 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 © 2019 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σενεγάλη και την Ολλανδία. Αυτά είναι τα facts των δύο ομάδων με τη βοήθεια της Opta.

Η πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνεται με μία σπουδαία αναμέτρηση. Στο Al Thumama Stadium η Σενεγάλη και η Ολλανδία διασταυρώνουν τα ξίφη τους (21/11, 18:00, ANT1+, LIVE SPORT24).

Πάμε να δούμε χρήσιμα facts για τις δύο ομάδες με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Ολλανδία είναι αήττητη απέναντι σε κάθε αφρικανική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Την ίδια ώρα η Σενεγάλη δεν έχει ηττηθεί ποτέ όταν βρίσκει απέναντι της ευρωπαϊκή χώρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (δύο νίκες, μία ισοπαλία).

Οι οράνιε είναι αήττητοι στα τελευταία οκτώ εναρκτήρια παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο (έξι νίκες, δύο ισοπαλίες), ενώ η Σενεγάλη έχει νικήσει στα δύο εναρκτήρια ματς στη διοργάνωση (1-0 απέναντι στη Γαλλία το 2002, 2-1 κόντρα στην Πολωνία το 2018).

Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη - Ολλανδία: Με μπροστάρη τον κουβαλητή Ντε Γιονγκ οι οράνιε του Φαν Χαλ

Κανένα από τα οκτώ παιχνίδια της Σενεγάλης στο Μουντιάλ δεν έληξε χωρίς γκολ. Μόλις σ' ένα ματς έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, στο πρώτο ματς της ιστορίας της στη διοργάνωση κόντρα στη Γαλλία (1-0) το 2002.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι πρωταθλητές του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής έφτασαν στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2022, ενώ αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων το 2018.

Σενεγάλη και Ολλανδία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Ολλανδία έχει νικήσει στα 11 από τα τελευταία 14 παιχνίδια στο Μουντιάλ, χωρίς να υπολογίζεται η διαδικασία των πέναλτι. Η μοναδική της ήττα σε αυτό το διάστημα ήταν στον τελικό του 2010 απέναντι στην Ισπανία (0-1 στην παράταση) και η τελευταία της ήττα σε ματς ομίλου ήταν το 1994 κόντρα στο Βέλγιο (0-1).

Ο μεγάλος άτυχος της αφρικανικής ομάδας, Σαντιό Μανέ έχει συμμετοχή στα 12 από τα τελευταία 25 γκολ της Σενεγάλης σε κορυφαία διοργάνωση (Κύπελλο Εθνών Αφρικής και Μουντιάλ), με εννέα γκολ και τρεις ασίστ.

Αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Αλιού Σισέ ως προπονητής της Σενεγάλης. Έχει συμμετάσχει σε επτά από τα οκτώ παιχνίδια της χώρας του στη διοργάνωση (τέσσερα ως παίκτης, τρία ως ποδοσφαιριστής).

Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη - Ολλανδία: Με μπροστάρη τον κουβαλητή Ντε Γιονγκ οι οράνιε του Φαν Χαλ

Ο Μέμφις Ντεπάι είχε συμμετοχή στα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ (18). Σκόραρε 12 φορές και έδωσε έξι ασίστ σε δέκα παιχνίδια.

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ προώθησε την μπάλα με κουβαλήματα κατά μέσο όρο 210 μέτρα ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η υψηλότερη επίδοση μεταξύ ποδοσφαιριστών με πάνω από πέντε συμμετοχές.

Αυτή είναι η τρίτη θητεία του Λουίς φαν Χαλ ως προπονητής της εθνικής Ολλανδίας. Οδήγησε τους οράνιε στην τρίτη θέση στην τελευταία του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ