ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκάνα για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Στάδιο 974", Ντόχα | Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκάνα για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Στάδιο 974", Ντόχα | Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 © 2022/FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Η Πορτογαλία έκανε ιδανική αρχή στο Μουντιάλ 2022, αφού επικράτησε με 3-2 της Γκάνας για την πρεμιέρα του 8ου ομίλου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για πέμπτο διαφορετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ζοάο Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο άφησαν πίσω την προσωρινή ισοφάριση του Αντρέ Αγιού.

Η Πορτογαλία δεν την πάτησε όπως προηγούμενα φαβορί της διοργάνωσης που προηγήθηκαν απέναντι σε αντίπαλο που δεν απειλούσε. Η Γκάνα πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, όμως ο Μπρούνο Φερνάντες έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και το 3-2 δεν χαλασε τη βραδιά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ κι έγινε ο μοναδικός παίκτης με γκολ σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Η ισοφάριση του Αντρέ Αγιού ανησύχησε τους Ίβηρες στο 2ο ημίχρονο, όμως δύο γκολ σε δύο λεπτά των Ζοαό Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο από ασίστ του Φερνάντες "κλείδωσαν" τη νίκη (παρά τη μείωση του σκορ από τον Οσμάν Μπουκαρί).

Η Πορτογαλία πήρε κεφάλι στη βαθμολογία του 8ου ομίλου έπειτα από την 1η αγωνιστική και τη Δευτέρα μπορεί ακόμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι στην Ουρουγουάη, την ώρα που η Γκάνα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο
Τα xGoals της αναμέτρησης Πορτογαλία - Γκάνα SPORT24


Η Πορτογαλία μπήκε αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Ρονάλντο να έχει δύο ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Γκάνα άντεξε στην αρχική πίεση των Ιβήρων, όμως δεν είχε σχέδιο επίθεση, με τον Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν να είναι ο παίκτης που κινούταν πιο μπροστά από όλους τους συμπαίκτες του, παρότι αριστερό μπακ.

Το πρόβλημα με την Πορτογαλία ήταν στη δημιουργία, όμως κατάφερνε να βρει τελικές κυρίως χάρη σε ορισμένα κενά στην άμυνα των "μαύρων άστρων". Εξαίρεση μία φάση στην οποία ο Ρονάλντο έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής είχε καταλογίσει ήδη επιθετικό φάουλ.

Το 1ο ημίχρονο έκλεισε με την Γκάνα να μην έχει επαφή με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που διορθώθηκε με την έναρξη του 2ου μέρους. Η πρώτη τελική ήταν μια αδύναμη κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα ήρθε μία προσπάθεια του Μοχάμεντ Κουντούς που κατέληξε σε μακρινό σουτ, δίπλα από τα δοκάρια του... ατεστάριστου Ντιόγκο Κόστα.

Μία αψιμαχία του Ζοάο Φέλιξ με τον Αλιντού Σεϊντού έδειχνε πως θα οδηγήσει το παιχνίδι σε διαφορετικές ατραπούς, όμως στο 62ο λεπτό ο Μοχαμέντ Σαλισού έκανε πέναλτι στον Ρονάλντο, με συνέπεια να γραφτεί ιστορία. Ο 37χρονος έγινε ο μοναδικός παίκτης με γκολ σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις Μουντιάλ, ο πιο γηραιός σκόρερ της Πορτογαλίας στη διοργάνωση (ήταν ήδη ο νεαρότερος) και έδωσε προβάδισμα στη χώρα του.

Το γκολ εφησύχασε τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος και αφύπνησε εκείνους του Ότο Άντο, αφού η Γκάνα έκανε τρεις επιθέσεις έπειτα από το 1-0 και με την τρίτη βρήκε την ισοφάριση. Ο Αντρέ Αγιού από κοντά έκανε το 1-1 στο 73' και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η επιπολαιότητα της Γκάνας στην επίθεση οδήγησε σε δύο απώλειες κατοχής που κατέληξαν σε δύο γκολ από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες. Στο 78' ο Φέλιξ και στο 80' ο νεοεισελθών Ραφαέλ Λεάο έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στην Πορτογαλία, όμως ξανά τα γκολ αυτά αφύπνησαν τους Πορτογάλους.

Στο 89' ο Οσμάν Μπουκαρί μείωσε (και πανηγύρισε αλά... Ρονάλντο) και στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ινιάκι Γουίλιαμς (έκανε ντεμπούτο σε Μουντιάλ, μία ημέρα μετά τον αδερφό του, Νίκο, που έκανε ντεμπούτο σε Μουντιάλ με την Ισπανία) έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αφού προσπάθησε να κλέψει από τον Ντιόγκο Κόστα, γλίστρησε και τελικά η προσπάθειά του δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο
Τα καλύτερα στατιστικά της αναμέτρησης Πορτογαλία - Γκάνα SPORT24

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77' Λεάο), Οτάβιο (56' Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88' Ράμος), Ρονάλντο (88' Μάριο), Μπ. Σίλβα (88' Παλίνια)

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66' Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2' Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2' Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77' Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77' Ζ. Αγιού)

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ