MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Σαουδική Αραβία: Οι Σαουδάραβες για την τρίτη συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Λεβαντόβσκι που ακόμη ψάχνει γκολ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μεξικό και την Πολωνία
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μεξικό και την Πολωνία 2022 AP PHOTO/MOISES CASTILLO

Η Σαουδική Αραβία και η Πολωνία αναμετρώνται σ' ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι (26/11, 15:00, ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24). Δείτε χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Η Σαουδική Αραβία μετά την ιστορική νίκη κόντρα στην Αργεντινή αντιμετωπίζει την Πολωνία που ήρθε ισόπαλη με το Μεξικό (26/11, 15:00, ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Δείτε ενδιαφέροντα facts για τη σημαντική αυτή αναμέτρηση.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Πολωνίας με τη Σαουδική Αραβία από το τον Μάιο του 2006, όταν οι Πολωνοί είχαν επικρατήσει 2-1 σε φιλική αναμέτρηση.

Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει ασιατική ομάδα για τρίτη φορά σε Μουντιάλ, μετά την ήττα 0-2 από την Κορέας το 2002 και τη νίκη με 1-0 επί της Ιαπωνίας το 2029.

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Σαουδική Αραβία: Οι Σαουδάραβες για την τρίτη συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Λεβαντόβσκι που ακόμη ψάχνει γκολ
SPORT24

Η Σαουδική Αραβία έχει εννέα ήττες σε 10 αγώνες εναντίον ευρωπαϊκών ομάδων, με τη μοναδική εξαίρεση να είναι η νίκη επί του Βελγίου με 1-0 το 1994.

Από τότε, η Σαουδική Αραβία έχει οκτώ συνεχόμενες ήττες απέναντι σε ομάδες από την Ευρώπη και δεν έχει σκοράρει στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις.

Η Σαουδική Αραβία πλέον έχει δύο σερί νίκες σε Μουντιάλ, αφού είχε νικήσει την Αίγυπτο στο τελευταίο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο του 2018 και νίκησε την Αργεντινή στην πρεμιέρα της στο Κατάρ.

Πολωνία-Σαουδική Αραβία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Οι Σαουδάραβες είχαν μόνο δύο νίκες στα πρώτα 15 παιχνίδια τους σε Μουντιάλ (δύο ισοπαλίες, 11 ήττες, αμφότερες είχαν έρθει στον όμιλο το 1994.

Το 17% των αγώνων της Πολωνίας σε Μουντιάλ έχει λήξει 0-0 (6/35), το μεγαλύτερο ποσοστό λευκών ισοπαλιών σε Παγκόσμια Κύπελλα ανάμεσα στις ομάδες που έχουν παίξει τουλάχιστον 15 ματς.

Η τελευταία φορά που η Πολωνία είχε δύο σερί ισοπαλίες σε Μουντιάλ ήταν το 1982, όταν έφερε δύο συνεχόμενα 0-0 με Ιταλία και Καμερούν.

Απέναντι στην Αργεντινή, η Σαουδική Αραβία σκόραρε και με τα δύο σουτ στην εστία που είχε.

Απέναντι στο Μεξικό, η Πολωνία είχε μόνο έξι τελικές, τις λιγότερες που είχε σε αγώνα Μουντιάλ από το 1966.

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Σαουδική Αραβία: Οι Σαουδάραβες για την τρίτη συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Λεβαντόβσκι που ακόμη ψάχνει γκολ
SPORT24

Ο Λεβαντόβσκι παραμένει χωρίς γκολ μετά από τέσσερις αγώνες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνολικά 11 τελικές και ένα χαμένο πέναλτι απέναντι στο Μεξικό.

Ο Αλ Νταουσάρι έγινε με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αργεντινή μόλις ο δεύτερος Σαουδάραβας που σκοράρει σε δύο Μουντιάλ, μαζί με τον Σαμί Αλ Τζαμπέρ.

Αν σκοράρει ξανά, ο Αλ Νταουσάρι θα φτάσει τα τρία γκολ, όσα έχει κι ο συμπατριώτης του.

TAGS MUNDIAL FACTS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ