ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Όλα τα σενάρια στον 1ο και 2ο όμιλο για την πρόκριση στους "16"

Ο Χάρι Κέιν με τον Μάρκους Ράσφορντ σε αναμέτρηση κόντρα στο Ιράν
Ο Χάρι Κέιν με τον Μάρκους Ράσφορντ © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Την Τρίτη (29/11) ξεκινάει η τρίτη αγωνιστική του Μουντιάλ 2016 και επτά ομάδες θα παλέψουν για τέσσερα εισιτήρια της φάσης των 16. Αναλυτικά τα σενάρια στον 1ο και τον 2ο όμιλο.

Οκτώ αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης (29/11) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου και θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια για τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Ας δούμε όμως ποια είναι η κατάσταση στον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο, όπως και όλα τα σενάρια για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον πρώτο όμιλο, η Ολλανδία με το Εκουαδόρ είναι στους τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί η Σενεγάλη με τρεις πόντους και τελευταίο το αποκλεισμένο Κατάρ με μηδέν.

Μουντιάλ 2022: Όλα τα σενάρια στον 1ο και 2ο όμιλο για την πρόκριση στους "16"

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Η Ολλανδία βρίσκεται σε καλύτερη θέση και κόντρα στο αδύναμο Κατάρ φαίνεται πως θα κλειδώσει την πρόκριση στους 16. Για την άλλη θέση φαίνεται πώς θα μονομαχήσουν Εκουαδόρ και Σενεγάλη. Αναλυτικά τα σενάρια.

Η επόμενη αγωνιστική:

  • 17:00 Εκουαδόρ– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) antenna.gr - ΑΝΤ1+
  • 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1

Τα σενάρια του πρώτου ομίλου

Τι χρειάζεται η Ολλανδία

  • Προκρίνεται στη φάση των 16 έστω και με ισοπαλία με το Κατάρ την τελευταία αγωνιστική.
  • Εάν ηττηθεί από τους διοργανωτές προκρίνεται με νίκη του Εκουαδόρ κόντρα στη Σενεγάλη. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Εκουαδόρ - Σενεγάλη τότε οι οράνιε μένουν ισόβαθμοι με το Εκουαδόρ και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων ή τα υπόλοιπα κριτήρια κατάταξης για την πρόκριση. Με νίκη Σενεγάλης η Ολλανδία χρειάζεται στην ισοβαθμία να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων με το Εκουαδόρ. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθούν τα επόμενα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τι χρειάζεται το Εκουαδόρ

  • Έχει το πάνω χέρι και παίρνει την πρόκριση με την ισοπαλία απέναντι στη Σενεγάλη.
  • Εάν ηττηθεί από τη Σενεγάλη, τότε το Εκουαδόρ χρειάζεται μόνο ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ με περισσότερα τέρματα απ' όσα θα δεχθεί με από την αφρικανική ομάδα. Εάν καταλήξουν με τον ίδιο συντελεστή τερμάτων ισχύουν τα υπόλοιπα κριτήρια για να κριθεί η πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης.

Τι χρειάζεται η Σενεγάλη

  • Η Σενεγάλη θέλει μόνο νίκη απέναντι στο Εκουαδόρ για να μην εξαρτάται από άλλο αποτέλεσμα.
  • Εάν έρθει ισόπαλη με την ομάδα του Ισημερινού, τότε χρειάζεται ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ, αλλά με μεγάλη διαφορά, ώστε να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Σε περίπτωση ίδιου συντελεστή θα παίξουν ρόλο τα άλλα κριτήρια.

Στον δεύτερο όμιλο η Αγγλία είναι στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί το Ιράν με τρεις, οι ΗΠΑ με δύο, ενώ ουραγός είναι η Ουαλία με έναν.

Μουντιάλ 2022: Όλα τα σενάρια στον 1ο και 2ο όμιλο για την πρόκριση στους "16"

Η Αγγλία έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές καθώς και +4 διαφορά τερμάτων και θα μπει στην τελική ευθεία με στόχο άνετη πρόκριση ούσα σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου και πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μείνει εκτός. Όμως όλες τους μπορούν να ελπίζουν. Αναλυτικά τα σενάρια.

Η επόμενη αγωνιστική:

  • 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - antenna.gr - ΑΝΤ1+
  • 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

Τα σενάρια του δευτέρου ομίλου

Τι χρειάζεται η Αγγλία

  • Οι τέσσερις βαθμοί φέρνουν την Αγγλία σε θέση ισχύος και ακόμα και με ισοπαλία με την Ουαλία παίρνει την πρόκριση.
  • Μάλιστα αν ηττηθεί από την ομάδα του Μπέιλ για να μείνει εκτός πρέπει να δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό γκολ (από 4 και πάνω), καθώς έχει διαφορά 6 γκολ από Ουαλία, Ιράν και 4 από ΗΠΑ. Υπάρχει περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ιράν στους τέσσερις πόντους (εάν έρθει ισόπαλο το Ιράν με ΗΠΑ και η Αγγλία ηττηθεί από την Ουαλία). Η Αγγλία θα κινδυνεύσει μόνο αν δεχθεί πάνω από τέσσερα γκολ να χάσει τις ισοβαθμίες. Οπότε μόνο με πολύ βαριά ήττα μπορεί να μείνει εκτός.

Τι χρειάζεται το Ιραν

  • Με νίκη επί των ΗΠΑ διασφαλίζει την παρουσία της στους 16.
  • Αν φέρει ισοπαλία, κρατάει μεν τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση απεύχεται νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας (Η Ουαλία θα έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων).

Τι χρειάζονται οι ΗΠΑ

  • Αήττητη αλλά και χωρίς τρίποντο είναι ακόμα οι ΗΠΑ, ωστόσο αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση, η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι στο Ιράν την τελευταία αγωνιστική.

Τι χρειάζεται η Ουαλία

  • Εμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου μετά την ήττα από το Ιράν όμως ακόμα και εκείνη έχει δικαίωμα στο όνειρο. Χρειάζεται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν - ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμίσει στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής της (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ). Υπάρχει και το σενάριο να βάλει από τέσσερα και πάνω γκολ στην Αγγλία και να προκρίνεται ακόμη και με νίκη των ΗΠΑ ή του Ιράν στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ