ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Οι πολλοί απέναντι στους λίγους

Μουντιάλ 2022: Οι πολλοί απέναντι στους λίγους
© 2022 JIN-MAN LEE / AP IMAGES

Οι πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι προ των πυλών, σε δύο αγώνες, όπου οι πολλοί κοντράρονται με τους λίγους στην εξέδρα.

Δύο μέρες αναμονής, δύο μέρες χωρίς δράση ήταν πάρα πολλές στην Ντόχα. Μία πόλη που έτσι κι αλλιώς ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο από τις 19 Νοεμβρίου, δεν μπορεί να περιμένει τόσο για να ξαναδεί την μπάλα να κυλάει στο γήπεδο. Η Αργεντινή, η Ολλανδία, η Βραζιλία και η Κροατία ρίχνονται στη μάχη των προημιτελικών, με στόχο τα δύο πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών.

Χορηγός της μεγάλης αποσοτλής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τα δεδομένα είναι λίγο - πολύ γνωστά, καταγεγραμμένα και υπολογισμένα. Αυτό που έχει όμως εξίσου μεγάλη σημασία είναι τι (θα) γίνεται στις κερκίδες. Εκεί όπου η Λατινική Αμερική θα υπερισχύσει σημαντικά της Ευρώπης.

Η Αργεντινή και η Βραζιλία έχουν το μεγαλύτερο fanbase στη διοργάνωση, με ολόκληρα ξενοδοχεία να έχουν καταληφθεί (sic) από τους φίλους των δύο ομάδων, σε μια πρωτοφανή απόδειξη... υπεροχής σε επίπεδο όγκου φιλάθλων.

Από την άλλη, τόσο η Ολλανδία όσο και η Κροατία ξέρουν πως θα έχουν τη μειονότητα στο πλευρό τους, στα δύο πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών. Μαζί, το έλλειμμα φωνής και έντασης από την εξέδρα, αφού οι απέναντι είναι στα "κόκκινα" από πολύ νωρίς, περισσότερο από μια ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι κλίμα θα επικρατεί στις εξέδρες τόσο του Education City Stadium όσο και του Lusail Stadium.

Το θέμα βέβαια για αμφοτέρους είναι στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίζουν. Οπότε οι πολλοί να έχουν λόγο ύπαρξης έναντι των λίγων. Γιατί αν στραβώσει κάτι, τότε η Ντόχα όχι απλά θα αδειάσει, αλλά θα δώσει στον "αιώνιο αντίπαλο" από τη Λατινική Αμερική το πάτημα να πιστέψει πως μέσα σε μια μέρα θα έχει κάνει δύο βήματα μπροστά για την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ