MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Ο killer Λιβάγια έκανε τη δουλειά κόντρα στον Καναδά

Ο Μάρκο Λιβάγια σκοράρει στον αγώνα Κροατία - Καναδάς
Ο Μάρκο Λιβάγια σκοράρει στον αγώνα Κροατία - Καναδάς @ 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Μάρκο Λιβάγια έκανε τη δουλειά του κόντρα στον Καναδά, πετυχαίνοντας το γκολ της ανατροπής για την Κροατία. Ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ ήταν μαζί με τον Αντρέι Κράμαριτς από τους απειλητικούς παίκτες των φιναλίστ του Μουντιάλ 2018 και αμφότεροι άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε στην ανατροπή της Κροατίας επί του Καναδά στη νίκη με 4-1 και αντικαταστάθηκε στο 60ο λεπτό από τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, όντας η πρώτη αλλαγή του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Ο άλλοτε διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ και νυν της Χάιντουκ Σπλιτ πέτυχε το τέταρτό του γκολ με την Κροατία, αλλά ίσως το σημαντικότερο στην καριέρα του με τη "hvratska", καθώς είναι το πρώτο του σε Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022: Ο killer Λιβάγια έκανε τη δουλειά κόντρα στον Καναδά
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Κροατίας κόντρα στον Καναδά SPORT24


Όπως βλέπουμε στο παραπάνω γράφημα της Opta Stats/Perform, ο Μάρκο Λιβάγια (14) κινήθηκε στο κέντρο της επιθετικής γραμμής, με τον Κράμαριτς (9) να παίζει πιο δεξιά και ελαφρώς πιο ψηλά από τον Λιβάγια. Στην αρχική διάταξη του Ζλάτκο Ντάλιτς, ο Αντρέι Κράμαριτς ήταν ο κεντρικός επιθετικός, όμως οι δυο τους άλλαζαν συχνά θέσεις στην επίθεση, με τον Πέρισιτς (4) να διατηρείται στα αριστερά.

Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Λιβάγια απέναντι στον Καναδά
Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Λιβάγια απέναντι στον Καναδά

Ο Μάρκο Λιβάγια είχε τρεις τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, οι οποίες είχαν "αξία" 0.59 xGoals. Συνολικά στο ματς είχε 24 ενέργειες, οι τέσσερις εκ των οποίων στην περιοχή του Καναδά.

Συνολικά είχε 8/12 εύστοχες μεταβιβάσεις με ποσοστό ευστοχίας 66.7%. Όλα αυτά μόλις σε 60 λεπτά συμμετοχής. Ο 29χρονος επιθετικός έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο Μουντιάλ 2022 και σίγουρα δικαίωσε τον Ζλάτκο Ντάλιτς με την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει βασικό, μιας και με το Μαρόκο έπαιξε ως αλλαγή.

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ