ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα νίκησε τον Λεβαντόβσκι και έσωσε την Αργεντινή

Η επέμβαση του Οτσόα
Η επέμβαση του Οτσόα @ 2022 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Ο Γκιγέρμο Οτσόα είπε "όχι" σε πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο Βόιτσιεχ Σέσνι έκανε σωρεία επεμβάσεων και Μεξικό και Πολωνία έμειναν στο 0-0, δουλεύοντας για την... Αργεντινή στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Μεξικό και Πολωνία απέτυχαν να εκμεταλλευτούν το δώρο της Σαουδικής Αραβίας, αφού το 0-0 στην Ντόχα τους αφήνει μόνο ένα βαθμό πάνω από την Αργεντινή στη βαθμολογία του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ 2022 έπειτα από την 1η αγωνιστική.

Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι δύο τερματοφύλακες, με τον Γκιγέρμο Οτσόα να συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του σε Παγκόσμια Κύπελλα (στο τρίτο του) και να αποκρούει πέναλτι του (εξαφανισμένου) Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και τον Βόιτσιεχ Σέσνι να έχει περισσότερη δουλειά και να κάνει κι αυτός το καθήκον του.

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα νίκησε τον Λεβαντόβσκι και έσωσε την Αργεντινή
Τα xGoals του Μεξικό - Πολωνία SPORT24


Η επιλογή του Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς να παρατάξει τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι μόνο του στην κορυφή της επίθεσης γύρισε μπούμερανγκ. Οι Μεξικανοί είχαν την μπάλα στα πόδια τους και οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τροφοδοτήσουν το αστέρι τους στην κορυφή. Ο απομονωμένος επιθετικός της Μπαρτσελόνα δέχθηκε περισσότερες πάσες από τα βολέ του Βόιτσιεχ Σέσνι στο 1ο ημίχρονο κι έτσι η όποια δράση προερχόταν από την "ελ τρι".

Οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο προσπάθησαν κυρίως με την ταχύτητα να εκμεταλλευτούν τα κενά δίπλα από τα δύο φουλ μπακ. Στις φορές που τα κατάφεραν, κάποια σουτ των Έκτορ Μορένο και Αλέξις Βέγκα κράτησαν σε εγρήγορση τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, που χρειάστηκε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στο 2ο ημίχρονο.

Ο Κρίστιαν Μπιέλικ πήρε τη θέση του Νικόλα Ζαλέβσκι, όμως η εικόνα δεν άλλαξε. Στο 56ο λεπτό δόθηκε αυτή η ευκαιρία, αφού τα αμοιβαία τραβήγματα και σπρωξίματα των Λεβαντόβσκι και Έκτορ Μορένο οδήγησαν σε πέναλτι, στο οποίο ο Γκιγέρμο Οτσόα φανέρωσε ξανά τον... μουντιαλικό εαυτό του, με επέμβαση στον Πολωνό φορ. Ο έγινε ο πρώτος

Ο αντίπαλος φορ, Χένρι Μαρτίν, αγωνιζόταν ως οργανωτής και δεν πατούσε περιοχή, όμως όταν το έκανε μία φορά στο 64' ανάγκασε τον Σέσνι σε ακόμα μία κομβική επέμβαση.

Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες και για τους δύο προπονητές, όμως η "φρεσκάδα" στις ενδεκάδες δεν έφεραν στο παιχνίδι τους δύο μέσους της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα και Ντάμιαν Σιμάνσκι.

Οι Μεξικανοί διατήρησαν υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και με τον Ραούλ Χιμένες πλέον στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να βρει νέες ευκαιρίες, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Ο 37χρονος έγινε ο πρώτος Μεξικανός που έπιασε πέναλτι σε Μουντιάλ και κράτησε τον Πολωνό αντίπαλό του χωρίς γκολ στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα νίκησε τον Λεβαντόβσκι και έσωσε την Αργεντινή
Τα καλύτερα στατιστικά του Μεξικό - Πολωνία SPORT24


ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71' Ροντρίγκες), Έ. Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71' Χιμένες), Βέγκα (84' Αντούνα)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72' Φρανκόβσκι), Ζαλέβσκι (46' Μπιέλικ), Ζιελίνσκι (87' Μίλικ), Λεβαντόβσκι

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα νίκησε τον Λεβαντόβσκι και έσωσε την Αργεντινή

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ