ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Μέσι: Τα οκτώ ρεκόρ που μπορεί να σπάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Μέσι πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - Αργεντινή
Ο Μέσι πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - Αργεντινή 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ο Λιονέλ Μέσι παράλληλα με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει την ευκαιρία να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Μουντιάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ραντεβού με την ιστορία. Το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Μέσι εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ, μπορεί να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ και να γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ας δούμε οκτώ ρεκόρ που μπορεί να σπάσει ο Μέσι:

1. Τα περισσότερα παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με τον Λόταρ Ματέους. Οι δύο έχουν αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια, με τον Pulga να γίνεται ο ποδοσφαιριστής με τις περρισότερα ματς σε Μουντιάλ, εάν αγωνιστεί στον τελικό κόντρα στη Γαλλία.

2. Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Λιονέλ Μέσι έχει αγωνιστεί 2.194 λεπτά σε Μουντιάλ. Στην κορυφή αυτής της κατηγορίας βρίσκεται ο Πάολο Μαλντίνι με 2.216 λεπτά. Επομένως ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να περάσει πρώτος, αρκεί να αγωνιστεί τουλάχιστον 23 λεπτά στον τελικό.

3. Μπορεί να γίνει ο πρώτος που σκοράρει σε όλα τα ματς των νοκ-άουτ ενός Μουντιάλ

Εάν ο Μέσι βρει δίχτυα στο παιχνίδι της Αργεντινής κόντρα στη Γαλλία, τότε μπορεί να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ.

Του λείπει έστω ένα γκολ απέναντι στους παίκτες του Ντεσάμπ, ώστε να γίνει ο πρώτος που πετυχαίνει τέρμα στη φάση των 16, στα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό ενός Μουντιάλ. Να θυμίσουμε πως έχει πετύχει και δύο γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης.

4. Ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ

Στην περίπτωση που ο Μέσι βγάλει μία ασίστ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα ξεπεράσει τον Μαραντόνα και θα γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του Μουντιάλ (από το 1966 που μετράει η Opta).

Τη δεδομένη στιγμή, ο Pulga έχει βγάλει οκτώ ασίστ, όσες και ο Μαραντόνα.

5. Ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ και ασίστ συνολικά

Ο Μέσι στην καριέρα του έχει 19 συμμετοχές σε γκολ (11 γκολ + 8 ασίστ). Τόσες συμμετοχές έχουν και οι Ρονάλντο Ναζάριο (15 γκολ + 4 ασίστ), Μίροσλαβ Κλόζε (16 γκολ + 3 ασίστ) και Γκερντ Μίλερ (14 γκολ + 5 ασίστ).

Εάν ο Μέσι πετύχει γκολ ή βγάλει ασίστ, τότε θα γίνει ο κορυφαίος σε συμμετοχές σε γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου (από το 1966 που μετράει η Opta).

6. Ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε κορυφαία διοργάνωση

Ο Μέσι έχει σκοράρει 26 φορές συνολικά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Copa America. Εάν καταφέρει να πετύχει δύο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ, τότε θα περάσει τον Ρονάλντο Ναζάριο, ο οποίος έχει πετύχει 25 γκολ σε κορυφαίες διοργανώσεις.

7. Ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ

Ο Μέσι με τρία γκολ στον τελικό του Μουντιάλ, μπορεί να γίνει σε ηλικία 35 ετών και 117 ημερών ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ.

Το ρεκόρ αυτό κρατάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ στις 15 Ιουνίου του 2018 σε ηλικία 33 ετών και 130 ημερών.

8. Ο πρώτος που κερδίζει δύο φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας του Μουντιάλ

Στον παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου απονέμεται η Χρυσή Μπάλα της διοργάνωσης. Εάν ο τίτλος δοθεί στον Μέσι, τότε θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του τουρνουά που κατακτά δύο φορές το βραβείο.

Οι προηγούμενοι νικητές Χρυσής Μπάλας:

  • 1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία)
  • 1986: Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)
  • 1990: Σαλβατόρε Σκιλατσί (Ιταλία)
  • 1994: Ρομάριο (Βραζιλία)
  • 1998: Ρονάλντο (Βραζιλία)
  • 2002: Όλιβερ Καν (Γερμανία)
  • 2006: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)
  • 2010: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)
  • 2014: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)
  • 2018: Λούκα Μόντριτς (Κροατία)

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ