ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022, Μέσι: Ο εμπνευστής του αγαπημένου συνθήματος της Αργεντινής αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες στο SPORT24

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/RICARDO MAZALAN/AP IMAGES

Ο άνθρωπος που σκαρφίστηκε το περίφημο τραγούδι - σύνθημα των οπαδών της Αργεντινής και συνδέει τον Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Λιονέλ Μέσι μίλησε στο SPORT24 για τα συναισθήματά του όταν είδε ακόμη και τον αρχηγό της αλμπισελέστε να παθιάζεται με τους στίχους και τη μουσική.

Είναι το σύνθημα που δονεί την Ντόχα. Και το Λουσαΐλ, στο οποίο έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές ψυχόδραμα η Αργεντινή. Το Μπουένος Άιρες, την Πλάτα, την Κόρδοβα. Είναι το απόλυτο χιτ αυτήν την περίοδο για τους Αργεντινούς, όπου και αν ζουν στην υφήλιο και ονειρεύονται την κατάκτηση του τροπαίου.

Είναι οι στίχοι που (μ)πλέκουν Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτοί που τραγουδά ο Pulga, ο Σκαλόνι, ο Ντι Μαρία μαζί με τους οπαδούς. Το στιγμιότυπο γνωστό κάθε φορά, λες και πρόκειται για ιεροτελεστία. Ίσως και να είναι.

Σχεδόν πάντα αρχίζει από το ρεφρέν. "Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial". Δηλαδή, παιδιά τώρα χαιρόμαστε (ή ενθουσιαζόμαστε) ξανά, θέλω να κατακτήσω το τρίτο τρόπαιο και να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής.

Και το αποκορύφωμα -ειδικά όταν η κάμερα "συλλαμβάνει" τον Λιονέλ Μέσι να το τραγουδά, δηλαδή τα λόγια που πλέκουν τον ίδιο με τον Ντιέγκο Μαραντόνα- "στο y al Diego, en el cielo lo podemos ver con don Diego y con la Tota, alentándolo a Lionel". Δηλαδή, τον Ντιέγκο μπορούμε να τον δούμε στον ουρανό με τον πατέρα του και τη μητέρα του να φωνάζουν για τον Λιονέλ.

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτό το σύνθημα; Το SPORT24 μίλησε με τον Φερνάντο Ρομέρο, τον εμπνευστή του συνθήματος. Του 30χρονου οπαδού της Ράσινγκ Κλουμπ που κράτησε τη μελωδία του συνθήματος της ομάδας του (La Mosca), άλλαξε όμως τους στίχους για να ταιριάζουν στην περίσταση.

"Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, ακόμη δεν έχω καταλάβει τι μου συμβαίνει. Ήθελα να φτιάξω ένα σύνθημα νέο για να στηρίξουμε την εθνική και να δώσουμε ώθηση στους παίκτες. Να έχει μέσα και τον Ντιέγκο, ο θάνατος του οποίου άφησε σιγή και λύπη στον κόσμο. Καθώς είμαι φίλαθλος της Ράσινγκ, ξέρω απέξω το σύνθημα, το έχω υπεραναλύσει τόσες φορές που το έχω τραγουδήσει. Οπότε είπα να το αλλάξω και να το συνδυάσω.

Είναι παράξενο, περίεργο να βλέπεις να το τραγουδάει ο Μέσι. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που είναι το ίνδαλμά μου. Ο άνθρωπος που μαθαίνεις κάθε μέρα τι κάνει, τους τραυματισμούς, τα ρεκόρ, τις νίκες και τις ήττες του.

Στην Αργεντινή, όπως και σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα δίλημμα, ένας διχασμός Μέσι η Μαραντόνα. Εγώ ήθελα ένα στίχο για να τους βάλω μαζί, στην ίδια πλευρά. Ότι αυτοί οι δύο συμβολίζουν όταν παίζουν με τα χρώματα της Αργεντινής ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι από την πατρίδα μας.

Ακόμη και ο Λιονέλ το τραγουδάει και νομίζω έχω την εξήγηση γι' αυτό. Νομίζω το κάνει γιατί είναι σε ένα σημείο της καριέρας του που είναι εντελώς απελευθερωμένος. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα, απολαμβάνει αυτό που είναι, αυτό που κάνει".

Αν και το σύνθημά του απογειώνει τους απανταχού Αργεντινούς, ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος ως προς την κατάκτηση του τροπαίου.

"Η Αργεντινή έχει πιθανότητες 25%. Είμαστε στα ημιτελικά του Μουντιάλ, ένα λάθος μπορεί σε αφήσει εκτός. Ένα λάθος του αντιπάλου, μπορεί να σε στείλει στον τελικό. Μακάρι να το πάρουμε, έχουμε την ομάδα, αλλά και σεβασμό για τους αντιπάλους μας".

Ο Φερνάντο Ρομέρο στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Φερνάντο Ρομέρο στη συνέντευξή του στο SPORT24 SPORT24

Ο Μέσι το τραγουδά και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό. Πώς αλλάζει η ζωή του Φερνάντο Ρομέρο έπειτα από αυτό;

"Δεν έχω μιλήσει με μέλη της εθνικής. Μου έκανε μόνο ένα like στο Instagram o Ακούνια, αλλά κι αυτό με ενθουσίασε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ο Μέσι βγήκε και είπε ότι είναι το αγαπημένο του σύνθημα ή το τραγούδησε με πάθος μετά την πρόκριση επί της Αυστραλίας, άλλαξε λίγο η ζωή μου. Ξαφνικά είδα 15 ειδήσεις για μένα σε κορυφαία Μέσα της χώρας. Για μένα που είμαι λίγο κλειστός χαρακτήρας και εσωστρεφής ήταν λίγο πρωτόγνωρο και με δυσκόλεψε να σας πω την αλήθεια.

Αν η Αργεντινή το κατακτήσει σίγουρα το σύνθημα θα συνδυαστεί με αυτήν την επιτυχία. Αλλά ακόμη και αν δεν το κατακτήσει, νομίζω ότι το σύνθημα θα παραμείνει. Θα παραμείνει λόγω του ενθουσιασμού των παικτών, λόγω του γεγονότος ότι οι παίκτες το αγκάλιασαν.

Αναλυτικά οι στίχοι:

"Γεννήθηκα στην Αργεντινή, τη γη του Ντιέγκο και του Λιονέλ, των παιδιών στις Μαλβίνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ, δεν μπορώ να στο εξηγήσω, γιατί δεν θα το καταλάβεις, τους τελικούς που χάσαμε πόσα χρόνια τους έκλαψα. Αλλά αυτό τελείωσε στο Μαρακανά, τον τελικό με τους Βραζιλιάνους τον κέρδισα ξανά.

Παιδιά, τώρα ενθουσιαζόμαστε ξανά, θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και τον Ντιέγκο μπορούμε να τον δούμε στον ουρανό με τον πατέρα του και τη μητέρα του να φωνάζουν για τον Λιονέλ".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ