MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Κροατία: Ο Μόντριτς ήταν το απόλυτο αφεντικό του άξονα και έσπασε το κοντέρ

Croatia's Luka Modric runs with the ball during the World Cup quarterfinal soccer match between Croatia and Brazil, at the Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar, Friday, Dec. 9, 2022. (AP Photo/Frank Augstein)
Croatia's Luka Modric runs with the ball during the World Cup quarterfinal soccer match between Croatia and Brazil, at the Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar, Friday, Dec. 9, 2022. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Λούκα Μόντριτς ήταν το απόλυτο αφεντικό στον άξονα του αγωνιστικού χώρου στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία και οι επιδόσεις του το αποδεικνύουν.

Η Κροατία πήρε μία ηρωική και σπουδαία πρόκριση επί της Βραζιλίας. Οι Βαλκάνιοι ισοφάρισαν το γκολ του Νεϊμάρ με τον Πέτκοβιτς στο 117' και στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησαν 4-2 της σελεσάο με πρωταγωνιστή τον Λιβάκοβιτς.

Ηγέτης όλης αυτής της προσπάθειας ήταν ο Λούκα Μόντριτς. Ο αρχηγός της χρβάτσκα και ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον άξονα.

Η Κροατία είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού και ο Μόντριτς ήταν ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτό. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Κροάτη αρχηγού

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία

Ο Μόντριτς στα 120 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 139 ενέργειες με την μπάλα σε όλο το μήκος της μεσαιας γραμμής, τις περισσότερες από τον καθένα. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών ήταν στην περιοχή. Επιπλέον είχε ένα κλέψιμο και κέρδισε πέντε φάουλ. Μεγάλη σημασία έχουν ωστόσο οι μεταβιβάσεις του.

Μοίρασε το παιχνίδι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου

Ο Λούκα Μόντριτς οργάνωνε το παιχνίδι της Κροατίας. Δεν υπήρχε περίπτωση στην κυκλοφορία της Κροατίας, που η μπάλα να μην περνούσε από τα πόδια του.

Για του λόγου το αληθές παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις πάσες του Μόντριτς.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία

Ο αρχηγός της Κροατίας μοίραζε το παιχνίδι της ομάδας του σε όλο το μήκος του γηπέδου και σπάνια έκανε λάθος. Συγκεκριμένα είχε 105 στις 116 πάσες, τις περισσότερες στην αναμέτρηση, ενώ είχε 25/31 μεταβιβάσεις στην επίθεση.

Αξιόλογο το γεγονός πως δεν είχε μόνο κοντινές πάσες, καθώς δοκίμασε οκτώ μακρινές μπαλιές με έξι από αυτές να έχουν στόχο. Τέλος, είχε και μία key pass.

Ο Μόντριτς είναι ο απόλυτος ηγέτης της Κροατίας. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στις μεγάλες επιτυχίες της χώρας των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια. Όπως κόντρα στη Βραζιλία, έτσι και απέναντι στην Αργεντινή του Μέσι θα χρειαστεί να βοηθήσει την ομάδα του με όλες του τις δυνάμεις.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ