MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Κόντι Χάκπο, ο σταρ των 100 εκατομμυρίων που απογειώνει την Ολλανδία

Ο Κόντι Χάκπο
Ο Κόντι Χάκπο 2022 ARIEL SCHALIT/AP IMAGES

Ο Κόντι Χάκπο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για την Ολλανδία στη νίκη με 2-0 επί του Κατάρ, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, σκοράροντας με όλους τους τρόπους.

Η Ολλανδία ολοκλήρωσε με νίκη τον όμιλο, επικρατώντας 2-0 του Κατάρ για την 3η αγωνιστική. Ένα αποτέλεσμα που της έδωσε την πρώτη θέση και την στέλνει απέναντι στην ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον 2ο όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής όχι μόνο του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και γενικότερα της -μέχρι στιγμής- πορείας των "οράνιε" στο Μουντιάλ είναι ο Κόντι Χάκπο.

Ο 23χρονος εξτρέμ της Αϊντχόφεν σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά με σουτ με το δεξί και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της Ολλανδίας που πετυχαίνει τη συγκεκριμένη επίδοση μετά τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ το 2010, όταν οι "οράνιε" είχαν φτάσει έως τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Ισπανία. Κατά το παρελθόν, άλλοι δύο Ολλανδοί έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε τρία διαδοχικά ματς Μουντιάλ: Ο Νέσκενς το 1974, ο Μπέργκαμπ το 1994.

Όπως φαίνεται κι από το γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Χάκπο έχει έναν διαφορετικό ρόλο στην Ολλανδία σε σχέση με την PSV, καθώς αγωνίζεται ουσιαστικά πίσω από τον Μέμφις Ντεπάι. Βέβαια, στα δύο πρώτα παιχνίδια που απουσίαζε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα από την αρχική ενδεκάδα, ο Χάκπο αποτέλεσε δίδυμο με τον Στέφεν Μπέργκβαϊν στην κορυφή της επίθεσης.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών της Ολλανδίας κόντρα στο Κατάρ
Το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών της Ολλανδίας κόντρα στο Κατάρ SPORT24/STATS PERFORM

Ανίκητος στις μονομαχίες και 3/3 σε σουτ στην εστία

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό είναι πως έχει καταφέρει να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Δηλαδή με το αριστερό, με το δεξί πόδι, αλλά και με κεφαλιά. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι έχει μετουσιώσει σε γκολ και τα τρία σουτ που έχουν βρει εστία με "αξία" 0.28 xGoals. Ένα, αν μη τι άλλο, ξεχωριστό επίτευγμα.

Μουντιάλ 2022: Κόντι Χάκπο, ο σταρ των 100 εκατομμυρίων που απογειώνει την Ολλανδία

Γενικότερα, απέναντι στο Κατάρ ο Χάκπο είχε 49 ενέργειες με την μπάλα, 26/31 πάσες, αλλά και 5/5 κερδισμένες διεκδικήσεις. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για έναν υψηλόσωμο επιθετικό (1.89μ), διαθέτει ταχύτητα στο παιχνίδι του, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, αλλά και δυνατός τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και γενικότερα στις μονομαχίες.

Στο πρόσωπο του Χάκπο, ο Λουίς φαν Χάαλ έχει βρει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει λύσεις τόσο δημιουργικά όσο (κυρίως) εκτελεστικά. Κι είναι τεράστια υπόθεση για την Ολλανδία, ειδικά από την στιγμή που ο Ντεπάι δεν είναι ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του. Πλέον, στα νοκ άουτ, ο Χάκπο είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί περισσότερες βοήθειες, αν οι "οράνιε" θέλουν να πάνε μακριά στη διοργάνωση.

Ο Χάκπο έχει φέτος συμμετοχή σε 35 γκολ σε 29 αγώνες με την PSV και την Ολλανδία, με 17 γκολ και 18 ασίστ. Το βέβαιο είναι, λοιπόν, πως δεν θα αργήσει η ώρα που ένα top club θα χτυπήσει την πόρτα της Αϊντχόφεν και θα προσφέρει πάνω από 100.000.000 ευρώ για την απόκτησή του.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ