MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Σενεγάλη: Χωρίς τελική στον στόχο οι διοργανωτές, επικίνδυνοι οι Σενεγαλέζοι

Ο Εντιαγέ στην αναμέτρηση της Σενεγάλης με την Ολλανδία
Ο Εντιαγέ στην αναμέτρηση της Σενεγάλης με την Ολλανδία 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Το Κατάρ αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη (25/11, 15:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε ορισμένα ενδιαφέροντα facts για την αναμέτρηση.

Το Κατάρ και η Σενεγάλη αναμετρώνται για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (25/11, 15:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24), με τις δύο ομάδες να μην έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης.

Δείτε χρήσιμα facts για την αναμέτρηση με τη βοήθεια της Opta

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων και η πρώτη φορά που η Σενεγάλη αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια χώρα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο μοναδικός αγώνας της Σενεγάλης με ασιατική ομάδα σε Μουντιάλ έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, στην ισοπαλία 2-2 με την Ιαπωνία.

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Σενεγάλη: Χωρίς τελική στον στόχο οι διοργανωτές, επικίνδυνοι οι Σενεγαλέζοι

Οι ασιατικές ομάδες είχαν δύο νίκες και μία ισοπαλία στους τρεις αγώνες απέναντι σε ομάδες από την Αφρική στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το Κατάρ έγινε η πρώτη διοργανώτρια χώρα στην ιστορία του Μουντιάλ που χάνει στο πρώτο παιχνίδι της στο τουρνουά.

Μόνο τέσσερις διοργανώτριες χώρες έχουν χάσει δύο σερί ήττες: Η Ισπανία το 1982, οι ΗΠΑ το 1994, η Νότια Κορέα το 2002 και η Βραζιλία το 2014.

Κατάρ-Σενεγάλη στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Το Κατάρ δεν είχε σουτ στην εστία απέναντι στο Εκουαδόρ. Η μοναδική διοργανώτρια χώρα που δεν είχε τελική στην εστία μετά τις ΗΠΑ και τον αγώνα απέναντι στη Βραζιλία για τη φάση των 16 το 1994.

Η Σενεγάλη κράτησε ανέπαφη την εστία της στον πρώτο αγώνα της ιστορίας σε Μουντιάλ (την πρεμιέρα με τη Γαλλία το 2002), αλλά πλέον έχει δεχθεί γκολ σε οκτώ σερί αγώνες της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Σενεγάλη: Χωρίς τελική στον στόχο οι διοργανωτές, επικίνδυνοι οι Σενεγαλέζοι

Η Σενεγάλη είχε 15 τελικές στην ήττα με 0-2 από την Ολλανδία στον πρώτο αγώνα. Μόνο απέναντι στη Σουηδία το 2002 είχε περισσότερες σε αγώνα Μουντιάλ (26).

Ο Ισμαϊλα Σαρ είχε τα περισσότερα σουτ (3) και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (4) από κάθε άλλον παίκτη της Σενεγάλης κόντρα στην Ολλανδία, με συμμετοχή στο 47% των τελικών της ομάδας του.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ