MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Ισπανία: Πέδρι - Γκάβι, τα wonderkids του Ενρίκε παίζουν το ποδόσφαιρο των ονείρων

Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση μεταξύ της Ισπανίας και της Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση μεταξύ της Ισπανίας και της Κόστα Ρίκα 2022 AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Η Ισπανία συνέτριψε την Κόστα Ρίκα με 7-0 κάνοντας μία εκπληκτική εμφάνιση. Εντυπωσίασαν στον αγωνιστικό χώρο τα wonderkids, Πέδρι και Γκάβι που έκαναν πράγματα και θαύματα με φανταστικά στατιστικά.

Η Ισπανία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μία νίκη-statement ενόψει της συνέχειας. Με μία εμφάνιση που προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους διέλυσε την Κόστα Ρίκα με 7-0 και πλέον έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα νοκ-άουτ, ειδικά μετά τη σοκαριστική ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία.

Οι τελικές και τα expected goals στο Ισπανία - Κόστα Ρίκα
Οι τελικές και τα expected goals στο Ισπανία - Κόστα Ρίκα

Οι Ισπανοί ήταν dominant με όλη τη σημασία της λέξεως κόντρα στους Κοσταρικανούς. Συνολικά είχαν 17 τελικές, αξίας 3.5xG και οκτώ εξ αυτών είχαν κατεύθυνση προς την αντίπαλη εστία.

Αποτέλεσμα; Ο Κέιλορ Νάβας αναγκάστηκε να μαζέψει επτά φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Σχεδόν ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε. Παράλληλα οι Ισπανοί δεν άφησαν την Κόστα Ρίκα να κάνει ούτε μία τελική.

Οι ποδοσφαιριστές του Ενρίκε έπαιξαν total football κόντρα στους Κοσταρικανούς και πέτυχαν δύο απίστευτα ρεκόρ. Συγκεκριμένα είχαν 81,8% κατοχή, όπως και 976 πετυχημένες πάσες. Πρόκειται για εξωπραγματικά νούμερα, τα οποία δεν έχουν ξαναγίνει σε Μουντιάλ..

Σχήμα με απόλυτη ισορροπία

Η Ισπανία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-3-3, με τις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης της Ισπανίας κόντρα στην Κόστα Ρίκα
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης της Ισπανίας κόντρα στην Κόστα Ρίκα

Οι παίκτες του Ενρίκε έλεγξαν το παιχνίδι, καθώς από τα πρώτα δευτερόλεπτα απέκτησαν τον έλεγχο του κέντρου. Ο Μπούσκετς (5) βρισκόταν στη βάση του άξονα και τα δύο wonderkinds της Μπαρτσελόνα, ο Γκάβι (9) και ο Πέδρι (26) έκαναν πιο μπροστά εκπληκτική δουλειά. Ένα δίδυμο που θυμίζει κάπως Τσάβι - Ινιέστα.

Ο Γκάβι και ο Πέδρι ήταν τα "κομπιουτεράκια" του άξονα

Ο Γκάβι και ο Πέδρι με την εμφάνισή τους απέδειξαν πως είναι τα πραγματικά "όπλα" στην ομάδα του Ενρίκε. Τα στατιστικά και οι δουλειά που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Οι πάσες και οι επιδόσεις του Γκάβι απέναντι στην Κόστα Ρίκα
Οι πάσες και οι επιδόσεις του Γκάβι απέναντι στην Κόστα Ρίκα

Ο Γκάβι κατάφερε να πετύχει και ένα γκολ κάνοντας το 5-0 στη μοναδική τελική που είχε, ενώ δημιουργικά πήρε άριστα. Συνολικά είχε 91 ενέργειες με την μπάλα, 66/73 πάσες και μία key pass. Παράλληλα, νίκησε έξι στις 11 μονομαχίες που έδωσε.

Από την αριστερή πλευρά την μπαγκέτα κρατούσε ο Πέδρι, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι πάσες και οι επιδόσεις του Πέδρι απέναντι στην Κόστα Ρίκα
Οι πάσες και οι επιδόσεις του Πέδρι απέναντι στην Κόστα Ρίκα

O 19χρονος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 92 ενέργειες. Παράλληλα, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, έχοντας 86 στις 89, με 28/29 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Επίσης, είχε τρεις μεταβιβάσεις που οδήγησαν σε ευκαιρία και έχασε μόλις τρεις φορές την κατοχή. Όλα αυτά σε μόλις 57 λεπτά. Αριθμοί που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Το δίδυμο Γκάβι-Πέδρι έλαμψε στο πρώτο παιχνίδι του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Επιπλέον, γέννησε ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες, ειδικά σε πιο δυνατά ματς.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα συμπεριφερθεί αυτό το ντουέτο στον αγώνα απέναντι στους Γερμανούς, όταν και η μάχη του άξονα θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Πάντως κόντρα στην Κόστα Ρίκα έκαναν ό,τι ήθελαν.

Δείτε την Game Night

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ