ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Η Ουκρανία καταθέτει αίτημα για αποβολή του Ιράν από το τουρνουά

Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ του στο Σκωτία - Ουκρανία
Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ του στο Σκωτία - Ουκρανία 2022 AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της εθνικής Ουκρανίας καταθέτει αίτημα στη FIFA να αποβληθεί το Ιράν από το Μουντιάλ του 2022, λόγω της εμπλοκής του στον πόλεμο.

Η Ουκρανία καταθέτει έφεση στη FIFA για τη συμμετοχή της εθνικής Ιράν στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο λόγος για τον οποίο προχωράει η ομοσπονδία της χώρας σε αυτή την ενέργεια, είναι λόγω της συμμετοχής του Ιράν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στον πόλεμο.

Η παροχή όπλων και η βοηθεία στη Ρωσία, για την οποία κατηγορείται το Ιράν, παραβιάζει τα άρθρα 3 και 4 των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των "πολεμικών διακρίσεων". Το Ιράν βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας κριτικής για τη δολοφονία της 22χρονης Ιρανής κοπέλας, Μαχσά Αμινί, λόγω ανάρμοστης ενδυμασίας.

Η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας εξέδωσε μια δήλωση τη Δευτέρα: "Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάζουν τις αρχές και τους κανόνες του καταστατικού της FIFA.

Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα 22.31 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν και την υποτιθέμενη συμμετοχή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στη FIFA με πρόταση να εξεταστεί ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ