ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Η FIFA θέλει να βάλει κάμερες στα αποδυτήρια των ομάδων

Μουντιάλ 2022: Η FIFA θέλει να βάλει κάμερες στα αποδυτήρια των ομάδων
© 2017 TED S. WARREN/ASSOCIATED PRESS

Η FIFA σχεδιάζει να τοποθετήσει κάμερες στο χώρο των αποδυτηρίων των ομάδων στα γήπεδα του Κατάρ, μεταδίδοντας live εικόνες από τους προπονητές να δίνουν οδηγίες στους παίκτες.

Οι τεχνολογικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αφορούν μόνο όσα γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου, όπως το ημιαυτόματο οφσάιντ, αλλά και όσα θα γίνονται εκτός αυτού και συγκεκριμένα στα αποδυτήρια.

Η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει κάμερες στα αποδυτήρια των ομάδων στα γήπεδα του Κατάρ σύμφωνα με το RMC Sport και οι εικόνες να προβάλλονται live στη μετάδοση ή σε live delay, δηλαδή ύστερα από λίγα λεπτά.

Πρόκειται για κάτι που ισχύει με τις μεταδόσεις του αμερικανικού ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, όπου προβάλλονται εικόνες από τα αποδυτήρια πριν από την έναρξη ενός αγώνα ή στην ανάπαυλα, με τους προπονητές να δίνουν οδηγίες, τους παίκτες να παίρνουν όρκο νίκης και να βγαίνουν προς τον αγωνιστικό χώρο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έψαχνε εδώ και χρόνια τρόπους να μεταδίδει περισσότερες μη αγωνιστικές εικόνες, που θα φέρνουν το κοινό πιο κοντά στους αγαπημένους παίκτες του και θεωρεί αυτόν τον τρόπο ιδανικό για να πετύχει το σκοπό της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ