ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή στο β' μέρος

Ο Ρίτσου Ντόαν πανηγυρίζει γκολ του στο ματς μεταξύ της Γερμανίας και της Ιαπωνίας
Ο Ρίτσου Ντόαν πανηγυρίζει γκολ του στο ματς μεταξύ της Γερμανίας και της Ιαπωνίας 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μία σπουδαία νίκη πήρε η Ιαπωνία, καθώς υποχρέωσε σε ήττα την Γερμανία και μάλιστα με ανατροπή στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Γκιντογκάν στο 33' άνοιξε το σκορ, με τους Ντόαν (75') και Ασάνο (83') να φέρνουν "τούμπα" το παιχνίδι.

Η Ιαπωνία πήρε μία σπουδαία νίκη στο Khalifa International Stadium και μάλιστα με ανατροπή. Οι μπλε σαμουράι επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας και έχουν βάλει "φωτιά" στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου όλα είναι ανοιχτά.

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογκάν. Η απόδοση της Μάνσαφτ , η οποία είχε και δύο δοκάρια, έπεσε στο δεύτερο μέρος. Στο 75' ο Ντόαν ισοφάρισε, με τον Ασάνο να κάνει την ανατροπή.

Στην επόμενη αγωνιστική η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία (27/11, 21:00) και στο τελευταίο ματς των ομίλων παίζει κόντρα στην Κόστα Ρίκα (1/12, 21:00), με τη θέση της να είναι δύσκολη. Η Ιαπωνία κοντράρεται με την Κόστα Ρίκα (27/11), μετά με την Ισπανία (1/12) και ελπίζει στην πρόκριση.

Μουντιάλ 2022, Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή στο β' μέρος

Το ματς

Η Γερμανία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήλεγξε τον ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, στο 8' η Ιαπωνία βρήκε δίχτυα με τον Μαέντα, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος. Από εκεί και πέρα η Μάνσαφτ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έπαιζαν από τις πτέρυγες και φρόντιζαν να σουτάρουν συχνά. Η άμυνα της Ιαπωνίας άντεξε έως το 31'. Ο Ράουμ κοντρόλαρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, ο Γκόντα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα. Ο Γκιντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση στο 33' και ήταν εύστοχος.

Στο 45+5' ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Γκνάμπρι. Ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του, ωστόσο με τη χρήση του VAR αποδείχθηκε πως ήταν οφσάιντ.

Η Γερμανία ξεκίνησε με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Στο 47' ο Γκνάμπρι σούταρε από τα δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών και να φεύγει άουτ. Στο 51' ο Μουσιάλα προσπάθησε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η Μάνσαφτ συνέχιζε να απειλεί. Στο 60' ο Γκιουντογκάν πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα.

Όσο το σκορ παρέμενε στο 1-0 η Ιαπωνία ήλπιζε, με την απόδοση των Γερμανών σταδιακά να πέφτει. Μάλιστα, αρκετές ήταν οι στιγμές που προσπαθούσε να απειλήσει με τελικές μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, οι παίκτες της Μάνσαφτ αποσοβούσαν τον κίνδυνο.

Η Γερμανία για λίγα λεπτά προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό. Στο 71ο λεπτό οι παίκτες του Φλικ είχαν φάση διαρκείας. Ο Γκόντα απέκρουσε σουτ των Χόφμαν και Γκνάμπρι σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια ο παίκτης της Μπάγερν πήρε κεφαλιά με τον κίπερ της Ιαπωνίας να διώχνει σε δύο χρόνους. Ήταν ίσως η καλύτερη περίοδος της Μάνσαφτ μετά τις αλλαγές του Φλικ που επηρέασαν αρνητικά την απόδοση της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα η Ιαπωνία έκανε τη μεγαλύτερη φάση της στον αγώνα μέχρι εκείνη στην στιγμή. Ο Ίτο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, έκανε το πλασέ και ο Νόιερ προχώρησε σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 75'.

Η Ιαπωνία έφερε τα πάντα "τούμπα" λίγα λεπτά αργότερα. Στο 83ο λεπτό ο Ντόαν πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Νόιερ, ο οποίος νικήθηκε για το 2-1. Η Γερμανία δεν μπορούσε να βρει απάντηση, η Ιαπωνία επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα και οι μπλε σαμουράι πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Μουντιάλ 2022, Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή στο β' μέρος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Σλότεμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67' Γκορέτσκα), Χάβερτς (79' Φίλκρουγκ), Γκνάμπρι (90' Μουκοκό), Μίλερ (67' Χόφμαν), Μουσιάλα (79' Γκέτσε).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57' Μιτόμα), Έντο, Κούμπο (46' Τομιγιάσου), Ίτο, Καμάντα, Τανάκα (71' Ντόαν), Σάκαϊ (74' Μιναμίνο), Γιοσίντα, Μαέντα (57' Ασάνο)

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ