ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Προς παραμονή ο Ντεσάμπ, περιμένει το 2026 ο Ζιντάν

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στο Μουντιάλ 2022
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στο Μουντιάλ 2022 @ 2022 DIDIER DESCHAMPS / AP IMAGES

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αναμένεται να παραμείνει στο "τιμόνι" της Γαλλίας μέχρι το 2026 σύμφωνα με την Equipe, κάτι που αναμένεται να... επαναφέρει τον Ζινεντίν Ζιντάν στο διασυλλογικό ποδόσφαιρο.

Η κατάληξη του Μουντιάλ 2022 βρήκε τη Γαλλία να αγωνίζεται στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά, αλλά να ηττάται στα πέναλτι από την Αργεντινή. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέδωσε τα σκήπτρα, όμως η πορεία δεν αντιμετωπίστηκε ως αποτυχημένη από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την Equipe, οι άνθρωποι της FFF είναι ικανοποιημένοι με το έργο του 54χρονου προπονητή και γι' αυτό αναμένεται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, η οποία λήγει στο τέλος του έτους. Ορίζοντας είναι το 2026 και ως εκ τούτου, ο Ντεσάμπ προορίζεται για ομοσπονδιακός εκλέκτορας τόσο στο επόμενο Euro (2026) όσο και στο επόμενο Μουντιάλ.

Αν επιβεβαιωθεί μια τέτοια εξέλιξη, μένει μετέωρος ο Ζινεντίν Ζιντάν, τον οποίο δημοσιεύματα πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ ήθελαν να έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομοσπονδία και να πιάνει δουλειά την Πρωτοχρονιά.

Το σενάριο να αναλάβει την εθνική ομάδα απομακρύνεται, παρότι αυτός αποτελούσε ο πρωταρχικός στόχος του "Ζιζού", ύστερα από τη δεύτερη αποχώρησή του από τη Ρεάλ.

Η παραμονή του Ντεσάμπ του κλείνει το χώρο, αλλά ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας δεν πρόκειται να μείνει άπραγος. Μοιάζει πιθανό να ενεργοποιήσει επαφές με συλλόγους για τους οποίους είχε προϊδεάσει. Η Γιουβέντους είναι ένας τέτοιος, αν και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε διοικητική αναταραχή και η αποπομπή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μοιάζει αδύνατη.

Ο στόχος της Γαλλίας δεν φεύγει από το μυαλό του Ζιντάν, όμως πλέον έχει μετατεθεί για το 2026 και αυτό σημαίνει ότι έχει το περιθώριο να επιστρέψει στο διασυλλογικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ