MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία: Οι Δανοί είναι "φωτιά" στην περιοχή και θέλουν ακόμα μία πρόκριση

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει γκολ στο Δανία - Ολλανδία
Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει γκολ στο Δανία - Ολλανδία 2022 AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Δανία και η Τυνησία (22/11, 15:00, ANT1+, LIVE SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Education City Stadium για την 1η αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε ενδιαφέροντα facts για την αναμέτρηση.

Η Δανία και η Τυνησία κάνουν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (22/11, 15:00, ANT1+, LIVE SPORT24). Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο Education City Stadium για την 1η αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Μουντιάλ και ψάχνουν ένα θετικό ξεκίνημα.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για την ενδιαφέρουσα αυτή αναμέτρηση.

Αυτή είναι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Δανίας και Τυνησίας σε Μουντιάλ. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν ένα φιλικό πριν από 20 χρόνια στην Ιαπωνία, πριν από το τουρνουά του 2002. Η Δανία είχε νικήσει 2-1.

Η Δανία είναι αήττητη στα Μουντιάλ κόντρα σε ομάδες από την Αφρική, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη η Τυνησία δεν έχει νίκη κόντρα αντίπαλο από την Ευρώπη, με τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες.

Αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή της Δανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που προκρίνεται σε δεύτερο σερί Μουντιάλ μετά το 1998/2022.

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία: Οι Δανοί είναι "φωτιά" στην περιοχή και θέλουν ακόμα μία πρόκριση

Η Δανία έχει καταφέρει να προκριθεί στα νοκ-άουτ σε τέσσερα από τα προηγούμενα πέντε Μουντιάλ που συμμετείχε. Ποτέ δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει πιο μακριά από τα προημιτελικά (το 1998 ηττήθηκε 3-2 από τη Βραζιλία στους 8).

Κανένα από τα 30 γκολ της Δανίας στα Παγκόσμια Κύπελλα δεν έχει μπει έξω από την περιοχή. Καμία ομάδα δεν τόσα γκολ στο τουρνουά χωρίς να έχει σκοράρει από μακρινή απόσταση.

Η Δανία νίκησε τα εννέα από τα δέκα παιχνίδια της στα προκριματικά και ηττήθηκε μόνο από την Ελβετία. Κράτησε ανέπαφη την εστία της στους ομίλους των προκριματικών της Ευρώπης τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα (8).

Δανία - Τυνησία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή της Τυνησίας σε Μουντιάλ, όμως δεν έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων. Η Τυνησία είναι η πρώτη αφρικανική ομάδα που νίκησε σε Μουντιάλ, επικρατώντας 3-1 του Μεξικό το 1978.

Η Τυνησία έχει χάσει το 60% των αγώνων της σε Μουντιάλ (9/15), το τρίτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών που έχουν παίξει τουλάχιστον 15 ματς στη διοργάνωση. Βρίσκεται πίσω μόνο από τη Σαουδική Αραβία (69% - 11/16) και την Αυστραλία (63% - 10/16).

Η Τυνησία έχει δεχθεί γκολ σε 14 από τα 15 παιχνίδια της σε Μουντιάλ (έχει δεχθεί 25 γκολ). Κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της το 1978 στο 0-0 με τη Δυτική Γερμανία.

Κανένας παίκτης δεν σκόραρε περισσότερα γκολ για τη Δανία στα προκριματικά από τον Γιόακιμ Μέλε (5, όσα πέτυχε και ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν). Μάλιστα κανένας παίκτης δεν είχε συμμετοχή σε περισσότερα γκολ για τη Δανία στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση από τον Μέλε (3 - 2 γκολ, 1 ασίστ στο Euro 2020).

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία: Οι Δανοί είναι "φωτιά" στην περιοχή και θέλουν ακόμα μία πρόκριση

Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο τουρνουά για τον Κάσπερ Χιούλμαντ στον πάγκο της Δανίας. Οδήγησε τους Δανούς στα ημιτελικά του Euro 2020, την καλύτερη πορεία τους σε μεγάλη διοργάνωση από το Euro 1992, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Γουαμπί Καζρί είχε συμμετοχή στα τέσσερα τελευταία γκολ της Τυνησίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με δύο γκολ και δύο ασίστ.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ