ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία 0-0: Οι μαχητικοί Αφρικανοί πήραν βαθμό στην πρεμιέρα

Ο Κριστιάν Έρικσεν με τον Αϊσά Λαϊντουνί
Ο Κριστιάν Έρικσεν με τον Αϊσά Λαϊντουνί @ 2022 ARIEL SCHALIT / AP IMAGES

Δανία και Τυνησία πήραν από έναν βαθμό στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2022. Οι δύο ομάδες είδαν να τους ακυρώνεται από ένα γκολ για οφσάιντ, ενώ η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ είχε και δοκάρι με τον Κορνέλιους στο 70'.

Η Τυνήσια με ένα μαχητικό πρώτο μέρος και αντοχή στην πίεση της Δανίας στο δεύτερο μέρος κατάφερε να εξουδετερώσει την επιθετική γραμμή του Κάσπερ Χιούλμαντ και να πάρει βαθμό στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (0-0), το πρώτο του τουρνουά στο Κατάρ.

Οι Τυνήσιοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Τζεμπαλί να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κάσπερ Σμάιχελ στο 43ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος τα τρεξίματα των Τυνήσιων έπαιξαν και οι Δανοί πίεσαν για το γκολ.

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία 0-0: Οι μαχητικοί Αφρικανοί πήραν βαθμό στην πρεμιέρα
Τα xGoals του αγώνα SPORT24


Οι κορυφαίες τους στιγμές ήταν σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά ο Νταμέν στο 69' με ωραία επέμβαση σταμάτησε το ωραίο σουτ του Έρικσεν και παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (από το κόρνερ), ο Αντρέας Κρίστενσεν με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κορνέλιους και αυτός εξ' επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μεριά βρήκε την μπάλα αρχικά με το στήθος και στη συνέχεια με το χέρι. Ο διαιτητής κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση ξανά και αυτός έδωσε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο σε αμυντικό της Τυνησίας, πριν από το χέρι του Μεριά. Στο άλλο ματς του τέταρτου ομίλου, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστραλία το βράδυ στις 21:00.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις. Η Τυνησία έπαιζε ψηλά στο γήπεδο και έβαλε δύσκολα στη Δανία με το παιχνίδι της. Μάλιστα απείλησε πρώτη με ένα δυνατό σουτ του Ντρέγκερ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ στο 12'.

Σταδιακά η Δανία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Νταμέν. Η πρώτη της τελική ήταν ένα γυριστό σουτ του Άντερσεν στο 22ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Νταμέν. Ο Τζεμπαλί σκόραρε ένα λεπτό μετά, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Οι Τυνήσιοι είχαν δύο ακόμα σημαντικές στιγμές πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 39' ο Λαϊντουνί με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43' ο Τζεμπαλί ίσως από αντικανονική θέση, νικήθηκε από τον Σμάιχελ.

Στο δεύτερο μέρος οι Δανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πήραν την κατοχή της μπάλας. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να αμύνονται καλύτερα. Η ομάδα του Χιούλμαντ σκόραρε και αυτή με τον Σκοβ Όλσεν στο 55', αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντάμσγκααρντ στην αρχή της φάσης.

Η Δανία απείλησε ξανά με δύο καλές στιγμές στο 69' και το 70'. Αρχικά ο Έρικσεν με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Νταμέν σε μια καλή επέμβαση και ένα λεπτό μετά ο Κορνέλιους, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Αντρέας Κρίστενσεν, έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Δανία εξακολουθούσε να πιέζει την Τυνήσια μέχρι το φινάλε, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Τυνήσιο κίπερ, Νταμέν και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στο φινάλε οι Δανοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μεριά, ο διαιτητής ήλεγξε τη φάση στο μόνιτορ μετά από κλήση του VAR, αλλά δεν άλλαξε την απόφασή του και έδωσε επιθετικό φάουλ πριν από το χέρι του πρώην στόπερ του Ολυμπιακού.

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία 0-0: Οι μαχητικοί Αφρικανοί πήραν βαθμό στην πρεμιέρα
Τα καλύτερα στατιστικά του αγώνα SPORT24

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κερ (65' Γένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45+1' Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (65' Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (65' Κορνέλιους).

Τυνησία: Νταμέν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντρέγκερ (88' Κεσχρίντα), Αμπντί, Σχιρί, Λαϊντουνί (88' Σασί), Μσακνί (80' Μεϊμπρί), Μπεν Σιλμάν (67' Σλιτί), Τζεμπαλί (80' Κενισί).

Μουντιάλ 2022, Δανία - Τυνησία 0-0: Οι μαχητικοί Αφρικανοί πήραν βαθμό στην πρεμιέρα
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Δ' ομίλου SPORT24

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ