ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Πρώτη ήττα σε πρεμιέρα της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990

Οι παίκτες της Αργεντινής απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία
Οι παίκτες της Αργεντινής απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία 2022 AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Η Αργεντινή ηττήθηκε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από το 1990, όταν το Καμερούν είχε επικρατήσει 1-0 στο Σαν Σίρο. Η αλμπισελέστε είχε φτάσει τότε στον τελικό.

Η Αργεντινή ηττήθηκε 2-1 από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον τρίτο όμιλο να γίνεται... άνω κάτω. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά το 1990 που η αλμπισελέστε χάνει στο εναρκτήριό της παιχνίδι σε Μουντιάλ.

Τότε, η Αργεντινή είχε ηττηθεί 1-0 από το Καμερούν στο Σαν Σίρο, με τον Ομάμ-Μπιγίκ να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 67ο λεπτό. Στο Μουντιάλ της Ιταλίας η αλμπισελέστε είχε φτάσει στον τελικό, ενώ είχε προκριθεί ως τρίτη στον όμιλο της.

Στη φάση των 16 προκρίθηκε επί της Βραζιλίας με 1-0, στα προημιτελικά πέρασε την Γιουγκοσλαβία, ενώ απέκλεισε και στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Ιταλία. Στον τελικό είχε χάσει 1-0 από τη Δυτική Γερμανία.

Το επόμενο παιχνίδι της Αργεντινής είναι απέναντι στο Μεξικό (26/11, 21:00), ενώ στόχος της αλμπισελέστε είναι το 2/2. Σε περίπτωση που συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία) τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Το 2018 η αλμπισελέστε είχε προκριθεί με τέσσερις πόντους ως δεύτερη. Η αργεντινική Ole θυμήθηκε ομάδες που είχαν προκριθεί στους 16 στο παρελθόν με τέσσερις βαθμούς, όπως η Ελλάδα το 2014 ή το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Γκάνα και η Σλοβακία το 2010.

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Πρώτη ήττα σε πρεμιέρα της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ