ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Απειλές σε τηλεοπτικό συνεργείο από τη Δανία από σεκιούριτι στο Κατάρ σε ζωντανή σύνδεση

Ο ρεπόρτερ του TV2 της τηλεόρασης της Δανίας, Ράσμους Τάντχολτ
Ο ρεπόρτερ του TV2 της τηλεόρασης της Δανίας, Ράσμους Τάντχολτ PRINT SCREEN

Λίγα 24ώρα πριν την πρώτη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη σε ζωντανή σύνδεση με σεκιούριτι να διακόπτουν εκπομπή της τηλεόρασης της Δανίας και μάλιστα με απειλές προς το τηλεοπτικό συνεργείο.

Η πρώτη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πλησιάζει αλλά λίγα 24ώρα πριν το γύρο του διαδικτύου έκανε από τη ζωντανή σύνδεση των απεσταλμένων του δανικού "TV2" η οποία διακόπηκε, από σεκιούριτι του Κατάρ υπό τις απειλές μάλιστα προς το τηλεοπτικό συνεργείο.

Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι των ευρωπαϊκών χωρών φτάνουν ο ένας μετά τον άλλο στο Κατάρ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ζωντανές εκπομπές. Υπάρχει μια αυστηρή επιτήρηση όσον προέρχονται από τις χώρες της Σκανδιναβίας οι οποίοι έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο αραβικό κράτος.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του "TV2" από τη Δανία δέχθηκε απειλές στους δρόμους της Ντόχα, από μερίδα σεκιούριτι που βρέθηκαν στο σημείο που έκανε το ρεπορτάζ του ο Ράσμους Τάντχολτ και του ζήτησαν να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση και ένας εκ των τριών τον απείλησε πως θα του σπάσει την κάμερα.

Το ντοκουμέντο καταγράφηκε και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ να απολογείται για το περιστατικό μία ημέρα αργότερα.

Ο Ράσμους Τάντχολτ μίλησε στο "NRK" της Νορβηγίας για το περιστατικό και είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν νομίζω πως το μήνυμα από τους επικεφαλής του Κατάρ έχει φτάσει σε όλους τους υπεύθυνους ασφαλείας. Συνεπώς, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως ορισμένοι παρεξήγησαν την κατάσταση, αλλά από την άλλη αυτό που συνέβη λέει πολλά για το τι θα ακολουθήσει στο Κατάρ. Αυτή δεν είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Η εμπειρία μου έχοντας ταξιδέψει σε 110 χώρες στον πλανήτη είναι: Όσα περισσότερα πρέπει να κρύψεις, τόσο πιο δύσκολο είναι κάνεις ρεπορτάζ από εκεί"

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ