ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Αγγλία: Μία αδέσποτη γάτα έγινε μασκότ για τους Άγγλους και οι Γουόκερ - Στόουνς την πήραν στην πατρίδα

Μουντιάλ 2022, Αγγλία: Μία αδέσποτη γάτα έγινε μασκότ για τους Άγγλους και οι Γουόκερ - Στόουνς την πήραν στην πατρίδα
PRINT SCREEN

Οι παίκτες της Αγγλίας γύρισαν στην πατρίδα τους χωρίς το τρόπαιο του Μουντιάλ όχι όμως με άδεια χέρια, με τους Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς να αναλαμβάνουν την υιοθεσία μίας αδέσποτης γάτας που έγινε η ανεπίσημη μασκότ των Άγγλων στο Κατάρ.

Ένα σκηνικό εκτός γηπέδου που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στο φετινό Μουντιάλ είναι η πρόσφατη κίνηση του press officer της Βραζιλίας να απομακρύνει μία γάτα από το τραπέζι, την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου ο Βινίσιους, πιάνοντάς την και πετώντας την στο έδαφος.

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο περιστατικό που έρχεται να "ακυρώσει" την παραπάνω ενέργεια και να δείξει την καλή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής και πρωταγωνιστές είναι δύο Άγγλοι ποδοσφαιριστές: οι Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εθνικής Αγγλίας στο Κατάρ, που διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες, μία αδέσποτη γάτα έγινε μόνιμη θαμώνας στο προπονητικό κέντρο των "τριών λιονταριών" στην Αλ Γουάκρα, με τους δύο παίκτες να αναπτύσσουν σχέση συμπάθειας με το συμπαθές τετράποδο και να του δίνουν το όνομα "Ντέιβ".

Αμφότεροι είχαν υποσχεθεί πως αν η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έπαιρνε το τρόπαιο θα την έπαιρναν μαζί τους στην Αγγλία, όμως παρά το γεγονός πως ήρθε ο αποκλεισμός στους "8" από την Γαλλία δεν τους έκανε η καρδιά να την εγκαταλείψουν και πήραν μία μεγάλη απόφαση.

Αυτή ήταν να αναλάβουν τη φροντίδα της, με την εφημερίδα "Guardian" να αναφέρει πως "η γάτα θα μεταφερθεί σε τοπική κτηνιατρική κλινική για εξετάσεις και εμβολιασμούς και θα περάσει τέσσερις μήνες σε καραντίνα, πριν μεταφερθεί στο Μάντσεστερ για να αναλάβει τη φροντίδα του ένας των Γουόκερ ή Στόουνς".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αγγλικών ΜΜΕ, το ταξίδι του Ντέιβ προς την Αγγλία άρχισε δύο μόλις ώρες αφότου η αποστολή των "λιονταριών" άφησε το Κατάρ για να πάρει το δρόμο της αποστολής προς την πατρίδα, με τους δύο συμπαίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να είναι έτοιμοι σε λίγους μήνες από τώρα να δώσουν... μάχη για το ποιος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ