ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Αγγλία: Η FIFA απαγόρευσε στον Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ιταλία
Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ιταλία 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Σύμφωνα με την Telegraph η FIFA ενημέρωσε την FA πως απαγορεύει στην Αγγλία να χρησιμοποιήσει το περιβραχιόνιο αλληλεγγύης στα περιθωριοποιημένα άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Χάρι Κέιν επέμενε πως στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αγγλίας θα φορέσει το περιβραχιόνιο με το μήνυμα One Love και τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε καρδιά ως ένδειξη στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και των περιθωριοποιημένων ανθρώπων γενικότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph αυτό απαγορεύτηκε. Συγκεκριμένα, η FIFA ενημέρωσε τους ανθρώπους της αγγλικής Ομοσπονδίας πως δεν έχει δοθεί έγκριση για την αλλαγή στον εξοπλισμό, σε αυτή την περίπτωση στο περιβραχιόνιο που φοράει ο αρχηγός. Έτσι, αν αποφασίσει ο Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Το αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως δόθηκαν από την FIFA εναλλακτικά περιβραχιόνια με μηνύματα και καρδιά παρόμοια με αυτή του One Love. Ωστόσο η "έκδοση" με το ουράνιο τόξο που αντιπροσωπεύει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν συμπεριλαμβάνεται.

Θυμίζουμε πως και άλλοι αρχηγοί ομάδων, όπως ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ, είχαν αποφασίσει να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο. Η FIFA δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ