ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2026

Μουντιάλ 2026, Βινίσιους: “Σας ζητώ συγγνώμη για τον αποκλεισμό, θα συνεχίσω να παλεύω για να ξαναγίνουμε πρωταθλητές”

@2026 Frank Franklin II/AP IMAGES

Η Βραζιλία αποχαιρέτησε νωρίς το όνειρο της κατάκτησης του παγκόσμιου τίτλου καθώς αποκλείστηκε στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2026 από την Νορβηγία, με τον Βινίσιους να απολογείται στους συμπατριώτες του για την αποτυχία της Σελεσάο αυτό το καλοκαίρι και να υπόσχεται δουλειά για να επιστρέψει η χώρα του στην κορυφή του κόσμου.

Όνειρο ήταν και πάει. Εκατομμύρια Βραζιλιάνοι πίστευαν ακράδαντα ότι φέτος θα ήταν η χρονιά τους για να βρεθεί η εθνική τους ομάδα στην κορυφή του κόσμου έχοντας στον πάγκο τους έναν από τους εμπειρότερους προπονητές που υπάρχουν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, τον Κάρλο Αντσελότι, όμως αποχαιρέτησαν πρόωρα το Μουντιάλ 2026.

Και αυτό γιατί έπεσαν πάνω στον “κακό τους δαίμονα” Νορβηγία, τη μοναδική χώρα που δεν έχουν νικήσει ποτέ στην ιστορία τους (σε πέντε συνολικά ματς) και η οποία τους υπέταξε με σκορ 2-1 στη φάση των 16 με τα δύο γκολ του Έρλινγκ Χάλαντ, για να χρειαστεί να περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια για να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο που τους λείπει από το 2002.

Ένας από τους παίκτες στους οποίους είχε εναποθέσει η Σελεσάο τις ελπίδες για να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου ήταν ο Βινίσιους, με τον 25χρονο σούπερ σταρ της Ρεάλ να συναισθάνεται πλήρως το γεγονός πως απογοήτευσε αρκετούς συμπατριώτες του και να ζητάει συγγνώμη για την αποτυχία της Βραζιλίας μέσω ανάρτησης στο Instagram.

“Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, να’μαι πάλι εδώ, σκέφτομαι τι να γράψω μετά την απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είδα τόσους πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών να με υποστηρίζουν και να μοιράζονται το όνειρό μας.

Θα ήταν άδικο να παραμείνω σιωπηλός. Αλλά χρειαζόμουν μερικές μέρες για να το σκεφτώ”, έγραψε αρχικά ο 25χρονος σούπερ σταρ της Ρεάλ για να προσθέσει με νόημα:

“Το να φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας είναι η μεγαλύτερη υπερηφάνεια της ζωής μου και ο αποκλεισμός μου στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα συναίσθημα που είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Ξέρω πόσο πολύ προετοιμάστηκα, πόσο συγκεντρωμένος ήμουν και πόσο ήθελα αυτό το αποτέλεσμα για όλους εσάς και για την οικογένειά μου. Η απογοήτευση είναι τεράστια.Είχαμε μια αρκετά δυνατή ομάδα για να πετύχουμε περισσότερα, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Ζητώ συγγνώμη και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το όνειρό μας να επιστρέψουμε στην κορυφή του κόσμου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ