Μουντιάλ 2026: Ο μάγος Ολίσε που τα κάνει όλα και ο ρέκορντμαν Χακίμι

Ο Ολίσε που γράφει ιστορία στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ και ο Χακίμι είναι ο απόλυτος δημιουργός. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τους μεγάλους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εδώ.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του Μουντιάλ 2026 και ο πρώτος προημιτελικός είναι προ των πυλών.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει το Μαρόκο το βράδυ της Πέμπτης (08/07, 23:00), σε μία άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού του Μουντιάλ 2022.
Το Mundial Facts of the Day, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της Opta, επιστρέφουν για το καλύτερο preview σε κάθε αγωνιστική ημέρα.
SERI στο Παγκόσμιο…. Προβλέπεις δωρεάν και κερδίζεις έως 1.000.000€*
Γαλλία – Μαρόκο (09/07, 23:00): Ο μάγος Ολίσε που τα κάνει όλα και ο ρέκορντμαν Χακίμι
Αυτή θα είναι η έβδομη αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Μαρόκου, με τους Μπλε να παραμένουν αήττητοι στις έξι προηγούμενες (4 νίκες, 2 ισοπαλίες). Η μοναδική επίσημη συνάντησή τους μέχρι σήμερα ήταν και η πιο πρόσφατη, όταν η Γαλλία επικράτησε 2-0 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
Οι μισές ήττες της Γαλλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα τον 21ο αιώνα έχουν έρθει απέναντι σε αφρικανικές ομάδες (3 από τις 6, χωρίς να υπολογίζονται οι διαδικασίες πέναλτι).
Μάλιστα, έχει περισσότερες ήττες σε μόλις επτά παιχνίδια απέναντι σε αφρικανικές ομάδες (3) απ’ όσες απέναντι σε όλες μαζί τις ευρωπαϊκές (2 σε 15 αγώνες) και τις νοτιοαμερικανικές (0 σε 9 αγώνες), δηλαδή δύο ήττες συνολικά σε 24 παιχνίδια.
Η Γαλλία επιδιώκει να προκριθεί σε τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 2018 (κατέκτησε το τρόπαιο) και το 2022 (φιναλίστ). Μόνο δύο ακόμη εθνικές ομάδες έχουν φτάσει στα ημιτελικά τριών διαδοχικών διοργανώσεων: η Γερμανία (τέσσερις συνεχόμενες από το 2002 έως το 2014 και τρεις από το 1982 έως το 1990) και η Βραζιλία (τρεις από το 1994 έως το 2002).
Νέα προσφορά* γνωριμίας με promo code PAGKOSMIO2026
Η Γαλλία έχει κερδίσει τα 11 από τα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της (1 ισοπαλία), συμπεριλαμβανομένων των επτά πιο πρόσφατων στη σειρά. Τελευταία φορά που πέτυχε τουλάχιστον οκτώ συνεχόμενες επίσημες νίκες ήταν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2002 και Ιουνίου 2004, όταν έφτασε τις 14 διαδοχικές.
Μόνο δύο φορές στην ιστορία ομάδα της Αφρικής έχει μείνει αήττητη στα πέντε πρώτα παιχνίδια της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και στις δύο περιπτώσεις ήταν το Μαρόκο, το 2022 και το 2026. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρόκο ηττήθηκε από τη Γαλλία στο έκτο παιχνίδι του στη διοργάνωση του 2022.
Αυτό θα είναι το 25ο παιχνίδι του Ντιντιέ Ντεσάμπ ως προπονητής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Χέλμουτ Σεν (25 αγώνες μεταξύ 1966 και 1978).
Οι 19 νίκες του Ντεσάμπ στη διοργάνωση, όλες στον πάγκο της Γαλλίας, αποτελούν ήδη το κορυφαίο επίτευγμα οποιουδήποτε προπονητή στην ιστορία του θεσμού.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει τα περισσότερα γκολ (7), τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ (9) και τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες (12) για τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, ενώ μόνο ο Μικαέλ Ολίσε (9) έχει πραγματοποιήσει περισσότερες κάθετες πάσες που «σπάνε» τις αμυντικές γραμμές από τον Εμπαπέ (8).
Από την έναρξη του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025, ο Μπραχίμ Ντίας έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή του Μαρόκου σε όλες τις διοργανώσεις (10: έξι γκολ και τέσσερις ασίστ).
Ο Μικαέλ Ολίσε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνει τουλάχιστον 10 επιτυχημένες ντρίμπλες (11), φτιάχνει τουλάχιστον 10 ευκαιρίες σε open play (10) και τουλάχιστον 10 κάθετες μπαλιές (11), μετά τον Ζίκο με τη Βραζιλία το 1978.
Στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (2022 και 2026), ο Ασράφ Χακίμι έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο αμυντικό (21). Οι 15 ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει στη φετινή διοργάνωση αποτελούν ήδη ρεκόρ για Αφρικανό αμυντικό σε μία μόνο τελική φάση, από τότε που υπάρχουν σχετικά στοιχεία (1966).
Όλη η δράση του Mundial είναι ΕΔΩ