ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2026

Μουντιάλ 2026: “Η FIFA στοχεύει σε 20λεπτο break στο ημίχρονο του τελικού”, σύμφωνα με το Athletic

@2026 Eric Gay/AP IMAGES

Ο επικείμενος τελικός του Μουντιάλ 2026 έχει σημάνει συναγερμό στην FIFA καθώς εκτός από την ποδοσφαιρική δράση θα πρέπει να χωρέσει στο πρόγραμμα και το half-time show που θα είναι εμπνευσμένο από το Super Bowl, με το Athletic να υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του ότι στόχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι η διακοπή να μην ξεπεράσει το 20λεπτο.

Η εθνική Ισπανίας καθάρισε άνετα με 2-0 την Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ 2026 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με τη ρόχα να περιμένει πλέον με αγωνία να μάθει το αν θα έχει αντίπαλο την Αγγλία που σκοπεύει στον δεύτερο τελικό στην ιστορία της (πρώτο μετά από το 1966) ή την Αργεντινή που οραματίζεται την έκτη της συμμετοχή.

Το ραντεβού αυτό, για το οποίο αδημονεί όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, θα λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου στο Metlfie Stadium του Νιου Τζέρσεϊ (λίγα χιλιόμετρα έξω από την Νέα Υόρκη), με τους ανθρώπους της FIFA να εργάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς όλο αυτό το διάστημα φιλοδοξώντας να προσφέρουν ένα μοναδικό προϊόν στο κοινό στο ημίχρονο.

Αυτό θα δοθεί μέσω ενός φαντασμαγορικού half-time show στο ημίχρονο, όπου Κρις Μάρτιν των Coldplay θα έχει την επιμέλεια και μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Σακίρα, η Μαντόνα και το συγκρότημα BTS θα πάρουν μέρος, με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να έχει πάρει μεν την απόφαση να παρατείνει το παραδοσιακό 15λεπτο διάλειμμα αλλά να μην επιθυμεί να το… ξεχειλώσει.

Την ώρα μάλιστα που υπάρχουν φήμες ότι το σόου θα διαρκέσει 30 λεπτά, σημερινό ρεπορτάζ του Athletic υπογραμμίζει ότι “ο στόχος της FIFA είναι το ημίχρονο στον τελικό του Metlife να μην έχει διάρκεια πάνω από 20 λεπτά, με τους ανθρώπους της να έχουν δηλώσει πρόσφατα πως η παράσταση θα έχει διάρκεια 11 λεπτά”.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η FIFA θα διοργανώσει ένα τέτοιο show σε ημίχρονο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με το εν λόγω μέσο να υπογραμμίζει πως υπάρχει “προηγούμενο” με την παράσταση που δόθηκε στο ημίχρονο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (2025) και η οποία είχε διάρκεια κάτι παραπάνω από 24 λεπτά.

Για την ιστορία η Σακίρα, που θα είναι μεταξύ των λαμπερών ονομάτων που θα ανέβουν στη σκηνή στο ημίχρονο του τελικού, είχε δώσει τη λάμψη της και στον τελικό του Copa America πριν από δύο χρόνια, στο ημίχρονο του Αργεντινή – Κολομβία, με την Conmebol (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Νοτίου Αμερικής) να αναλαμβάνει το εγχείρημα και τους παίκτες των δύο ομάδων να χρειάζεται να περιμένουν 26 από το φινάλε του πρώτου μέρους ως την έναρξη του δεύτερου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ