Μορίδης: “Μου αρέσουν τα δύσκολα”

O Φοίβος Μορίδης δήλωσε οτι θέλει ν' αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ
“Μου αρέσουν τα δύσκολα”, ήταν το πρώτο του σχόλιο του Φοίβου Μορίδη σε ερώτηση του γιατί επέλεξε να εμπλακεί με την ΠΑΕ Ηρακλής που συνέχισε λέγοντας:
“Έχουμε πλήρη αποτύπωση το τι ισχύει στα βιβλία των οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής αφού πρώτα είχαμε από την πλευρά μας ενημερώσει πρώτα τον κ. Σπανουδάκη”.
Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μoρίδης τόνισε πως:
“Ήθελα και θέλαμε η ομάδα μου να αναμειχθούμε ενεργά από πλευράς ιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που υπήρχαν διαθέσιμες προς πώληση δεν ήταν πάνω από δύο. Και οι δύο της Θεσσαλονίκης με την μία να ήταν ο Ηρακλής (σ.σ. η άλλη λογικά ο ΠΑΟΚ) που από μόνες του είχαν πει ότι δέχονται επενδυτές και έτσι επικοινωνήσαμε με τον κ. Σπανουδάκη”.
“Σωστή διαχείριση”
Αμέσως μετά ο κ. Μορίδης ξεκαθάρισε πως:
“Έχουμε ως αρχή μία εταιρεία να είναι κερδοφόρα αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν κάνεις την σωστή διαχείριση θα καρκινοπαθής πάντα. Αν ο κ. Σπανουδάκης επιλέξει εμάς θέλουμε να καταστήσουμε τον Ηρακλή υγιή”, κι όσο για το πλάνο που έχει ο ίδιο και η ομάδα του είπε:
“Έχουμε καταρτίσει ένα τριετές πλάνο που έχει να κάνει μόνο με την εξυγίανση, αν γίνει η ρύθμιση των χρεών που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθούν και θα θελήσουμε ευλαβικά να τηρηθούν οι δόσεις των 120 δόσεων”, και επισήμανε:
“Από εκεί και πέρα να γίνουν άμεσα οι διακανονισμοί προς τους ποδοσφαιριστές που έσωσαν την ομάδα και προς τρίτους. Ουσιαστικά θα πρέπει να βάλουμε με το… καλημέρα ένα ποσό σίγουρα μεγαλύτερο από 2 εκ. ευρώ και στα δύο πρώτα χρόνια 5-6 εκ ευρώ. Δουλεύουμε βάση μπάτζετ. Τα 17 από τα 20 χρόνια που δουλεύω είναι σε αυτό τον τομέα” και διευκρίνισε:
“Για να βγάλουμε σε πέρας την εξυγίανση έχουμε υπολογίσει ότι χρειάζεται να γίνει. Οπότε επαναλαμβάνω στην πρώτη διετία θα χρειαστούμε 5-6 εκ. ευρώ συν τα όποια έσοδα θα έχουμε”.
“Θέλουμε το 88% της ΠΑΕ”
Όσο για το ποσοστό της ΠΑΕ Ηρακλής που αναμένεται να πάρει στα χέρια του από την στιγμή που συμφωνήσει με τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανουδάκη, για να ξεκαθαρίσει πως:
“Μιλάμε να πάρουμε στην κατοχή μας το 88% της ΠΑΕ. Τίποτα λιγότερο. Θέλω όμως να είμαστε ανοιχτοί στον οποιοδήποτε θέλει να είναι μαζί μας από την Θεσσαλονίκη και αυτό γιατί πιστεύω πολύ στο ισχύς εν τη ενώσει”, ενώ όσον αφορά τη σχέση του με την Θεσσαλονίκη είπε:
“Θα πρέπει να σας πω ότι έρχομαι συχνά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πιθανότατα να μην με ξέρει το πλατύ κοινό. Οι φίλοι μου πάντως που με τηλεφώνησαν μου είπαν ότι εξεπλάγησαν θετικά και θα ήθελα πολύ τον Αντώνη Ρέμο να είναι μαζί μας”.
Σε ερώτηση γιατί έφυγε από τον Εθνικό είπε:
“Η πρώτη κουβέντα είχε γίνει πέρσι στις 12 Αυγούστου. Παρόλα αυτά πήρα την ομάδα που είχε πολλά ανοιχτά θέματα αφού έλειπε ότι χαρτί έπρεπε να υπάρχει. Μου υποσχέθηκαν αφού δέχτηκα ότι μου είπαν και την πήρα για να μην μείνει με το υλικό Γ’ Εθνικής που είχε και έφερα τους Τζιοβάνι, Τσιάρτα και Αμπαλό και μπήκαν 863.000 ευρώ στον ένα μήνα, χρήματα που τα κατέθεσα και στο δικαστήριο.
Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου δεν μπόρεσα να έρθω αλλά βάζοντας τα πράγματα κάτω είδαμε ότι ΠΑΕ ΑΟ Μάνης που θα αγόραζα δεν μπορούσε να έχει το όνομα Εθνικός Πειραιώς. Είναι παράνομο αφού ιδρυτικό σωματείο δεν ήταν ο Εθνικός Πειραιώς και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αποχώρησής μου.
Μπήκε μέσα ο κ. Πηρούνιας με κάποιους εύσωμους και μου ζητούσαν πραξικοπηματικά να αποχωρήσω και να μου δεσμεύσουν 500.000 ευρώ. Την επόμενη πήγαμε στα δικαστήρια όπου η δικαστής τα απέρριψε όλα τα αιτήματά τους. Εγώ δεν θα ήθελα να αγοράσω τον ΑΟ Μάνης αλλά τον Εθνικό Πειραιώς”.
Σε ερώτηση για το αν ο κ. Σπανουδάκης είναι έτοιμος να αποχωρήσει απάντησε:
“Όταν ένας άνθρωπος συζητάει σοβαρά με κάποιον για το 88% που κατέχει δεν είναι έτοιμος να φύγει”, ενώ για το αν ζητά κάτι για να φύγει είπε: “Είναι μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων”.
“Ο κόσμος είναι το Α και το Ω”
Όσο για την σημερινή κινητοποίηση του κόσμου είπε:
“Ο κόσμος είναι το Α και το Ω. Αν ο κόσμος του Ηρακλή δεν έκανε ότι έκανε για να καταφέρει να μπει στην Ξάνθη με τον τρόπο που μπήκε αλλά και νωρίτερα στην Κέρκυρα αποτελεί την αιτία για τον οποιονδήποτε να εμπλακεί”, ενώ για το αν η σημερινή του τοποθέτηση έχει να κάνει με το να χαμηλώσουν οι τόνοι είπε:
“Θα ήταν ευχής έργον ενώ εκτός των άλλων σας δίνω τον λόγο μου ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μου ζήτησε να βγω σε κάποιο ραδιόφωνο μέχρι σήμερα”.
Σε εκείνο το σημείο όσον αφορά το πλάνο του ο κ. Μορίδης είπε:
“Οι στόχοι μας είναι ο Ηρακλής να εξυγιανθεί, να μην κινδυνέψει και πάλι και παράλληλα να πρωταγωνιστήσει”.
Όσο για τον ίδιο;
“Τα τελευταία χρόνια είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μεγάλων εταιρειών”, για να αποκαλύψει πως:
“Έχω 13 διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης του Ηρακλή που θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε ενώ για έναν χρόνο κάναμε και το Green TV όπως και τους ηγέτες της χρονιάς με προσωπική μου πρόσκληση”.
Ο κ. Μορίδης επισήμανε πως:
“Το πιο σημαντικό είναι να τελεσφορήσει αυτή η επαφή. Με την βοήθεια του Θεού να επιλέξει εμάς ο κ. Σπανουδάκης και στη συνέχεια θα έχω επαφή με τον κ. Παναγόπουλο που ως πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής αυτός είναι ο Ηρακλής και θα έπρεπε ήδη από χθες να είχε υπάρξει λύση. Από την επόμενη δηλαδή μέρα που οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή είχαν πάει στα μπουζούκια να είχε δοθεί κάποια λύση”, και ξεκαθάρισε:
“Εγώ την στιγμή αυτή δεν νομοποιούμαι να κάνω οποιαδήποτε επαφή με κάποιον και να του ζητήσω να μην κάνει προσφυγή. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να τους ζητήσω αφού έκαναν μέχρι τώρα υπομονή να κάνουν λίγη ακόμη”.
Τέλος κι όσον αφορά τον ίδιο είπε:
“Το μικρό το καλάθι το κρατάω εγώ. Ο κόσμος είναι καμένος από τον χυλό. Μικρό καλάθι επιτρέψτε μου να κρατάω και εγώ γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο”, και κατέληξε:
“Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ζητήσω από τον κόσμο του Ηρακλή ότι είναι να κάνει σήμερα να το κάνει ήπια”.