ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόντριτς: "Θα ήθελα να αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης"

Real Madrid's Luka Modric celebrates with the Ballon d'Or award during the Golden Ball award ceremony at the Grand Palais in Paris, France, Monday, Dec. 3, 2018. Awarded every year by France Football magazine since Stanley Matthews won it in 1956, the Ballon d'Or, Golden Ball for the best player of the year will be given to both a woman and a man. (AP Photo/Christophe Ena)
Real Madrid's Luka Modric celebrates with the Ballon d'Or award during the Golden Ball award ceremony at the Grand Palais in Paris, France, Monday, Dec. 3, 2018. Awarded every year by France Football magazine since Stanley Matthews won it in 1956, the Ballon d'Or, Golden Ball for the best player of the year will be given to both a woman and a man. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Λούκα Μόντριτς ανέφερε μετά την κατάκτηση της "Χρυσής Μπάλας" για το 2018 πως θέλει να αποσυρθεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αποκάλυψε ποιους παίκτες ψήφισε ο ίδιος ως καλύτερους της χρονιάς.

Μετά το βραβείο της FIFA, της UEFA και της IFFHS, ο Λούκα Μόντρις έκανε δική του την πρώτη "Χρυσή Μπάλα" της καριέρας του, με τον Κροάτη μέσο να κερδίζει στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό France Football για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς και στην οποία πήραν μέρος 173 δημοσιογράφοι από όλα τα μέρη του κόσμου.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος νικητής μετά το 2007 και τον Κακά που "έσπασε" την δεκαετή κυριαρχία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (ο Πορτογάλος και ο Αργεντινός μετρούν αμφότεροι από 5 κατακτήσεις), με την νίκη του να έρχεται μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Ο Μόντριτς συγκέντρωσε 756 ψήφους έναντι 476 του Ρονάλντο, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στο γκαλά στο Παρίσι και 414 του Αντουάν Γκριεζμάν. Τέταρτος ήρθε ο Κιλιάν Εμπαπέ με 347 ψήφους και πέμπτος ο Λιονέλ Μέσι με 280 ψήφους (επίσης δεν ήταν εκεί).

Μιλώντας μετά το φινάλε της εκδήλωσης, ο διεθνής Κροάτης εξέφρασε την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τους τρεις παίκτες που ψήφισε ο ίδιος ως καλύτερους, με τους δυο να είναι συμπαίκτες του (ο ένας πρώην πλέον) και ο άλλος να παίζει στη συμπολίτισσα, Ατλέτικο.

"Το κλαμπ μού δείχνει μεγάλη στοργή και θα ήθελα να αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η οικογένειά μου το απολαμβάνει στη Μαδρίτη και θα ήθελα να παραμείνω σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο", ανέφερε ο Μόντριτς, ο οποίος τόνισε ακόμα πως "είχα πει και άλλη φορά πως θα αντάλλασα όλα τα ατομικά μου βραβεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό. Αυτό που πετύχαμε στο Μουντιάλ, είναι μοναδικό για μια μικρή χώρα όπως η Κροατία. Αλλά όπως σας είπα, θα τα άλλαζα όλα για το τρόπαιο. Δεν συνέβη, είναι μοναδικό το συναίσθημα που πήρα τουλάχιστον αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος".

Για τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι απουσίασαν, τόνισε ότι "δεν είμαι εδώ για να πω αν θα έπρεπε να είναι εδώ. Πάντως, ήθελα να είναι εδώ", ενώ για τις δικές του ψήφους για τον κορυφαίο παίκτη του 2018 αποκάλυψε: "Ψήφισα τους Κριστιάνο, Βαράν και Γκριεζμάν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ