THE SPORTS ECONOMIST

Μόνο ποσοστό μεταπώλησης ζητάει η Σεντ Ετιέν για Κατράνη

Ο Αλέξανδρος Κατράνης στη φωτογράφιση για τη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Αλέξανδρος Κατράνης στη φωτογράφιση για τη συνέντευξη στο SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πολύ κοντά σε συμφωνία αποδέσμευσης με τη Σεντ Ετιέν βρίσκεται ο Αλέξανδρος Κατράνης, με τους "στεφανούα" να μην αξιώνουν χρήματα, αλλά να αρκούνται στη διατήρηση ενός ποσοστού επί των δικαιωμάτων του 23χρονου αριστερού μπακ.

Μόλις στα 23 του, σε επαγγελματικό επίπεδο ήδη μια πενταετία, τρεις σταθμούς στο εξωτερικό, με τον τελευταίο, τον δανεισμό του στη Χατάισπορ από τη Σεντ Ετιέν να επικυρώνει (μετά τον περυσινό, πρόσκαιρο επαναπατρισμό του στον Ατρόμητο) την σταθερά ανοδική τροχιά του Αλέξανδρου Κατράνη.

Το δεδομένο αναφορικά με τον διεθνή με τις Ελπίδες αριστερό μπακ είναι πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στη Χατάισπορ, αφού ο τουρκικός σύλλογος δεν θα κάνει χρήση της option αγοράς του. Αυτό που όμως μοιάζει καθοριστικό ως προς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι το πως διαμορφώνεται πλέον το στάτους του Κατράνη στους "στεφανουά".

Δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, ωστόσο πέραν του ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζεται από τον γαλλικό σύλλογο, πλέον, οι συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Σεντ Ετιέν έχουν οδηγήσει στο ευνοϊκότατο για τις ενδιαφερόμενες ομάδες ενδεχόμενο να αποδεσμευτεί χωρίς οι "στεφανουά" να ζητήσουν χρηματικό αντίτιμο.

Απλώς, η επόμενη ομάδα με την οποία θα συμφωνήσει ο Κατράνης – είτε εντός είτε εκτός ελληνικών συνόρων, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε αναφέρει στην πρόσφατη συνέντευξή του στο SPORT24 – θα εκχωρήσει στη Σεντ Ετιέν ένα (σημαντικό) ποσοστό επί των δικαιωμάτων του 23χρονου άσου.

Οριστική συμφωνία για τη συγκεκριμένη μορφή "παραχώρησης" του Κατράνη δεν έχει υπάρξει ακόμη, ωστόσο οι δύο πλευρές οδηγούνται ολοταχώς προς την επισημοποίηση της, κάτι που αν μη τι άλλο θα διευκολύνει και θα επισπεύσει τον δρόμο για την επόμενη ομάδα του Ελληνα αμυντικού.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ