Μόνο με αυτοκτονία το χάνει η Ρεάλ

Η Ρεάλ νίκησε με 2-0 στην έδρα της Σανταντέρ και η διαφορά από την δεύτερη Βιγιαρεάλ είναι στο +10
Οι “μαδριλένοι” εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την νέα γκέλα της Μπαρτσελόνα, όπου έμεινε στο 0-0 με την συμπολίτισσα Εσπανιόλ και με την νίκη τους κόντρα στην Σανταντέρ πλησίασαν ακόμα περισσότερο το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Το σκορ για τους “μερένγκες” άνοιξε στο 14ο λεπτό, ο Ραούλ, όταν ύστερα από σέντρα του Ρομπίνιο από τα αριστερά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Την νίκη για την “βασίλισσα” κλείδωσε ο Ιγκουαΐν με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 90ο λεπτό, όπου κατέληξε στα δίχτυα.
“Προσπέρασαν” την Μπάρτσα τα “κίτρινα υποβρύχια”
Η Βιγιαρεάλ δεν άφησε την ευκαιρία που της πρόσφερε η Μπαρτσελόνα να πάει χαμένη καθώς νίκησαν στο “Μαδριγάλ” με 2-0 την Βαγιαδολίδ και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας ένα βαθμό διαφορά από τους καταλανούς.
Το σκορ για τα “κίτρινα υποβρύχια” άνοιξε ο Νιχάτ στο 16′, ενώ ο Καθόρλα στο 46ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Σόου Γκουίθα νίκη για Μαγιόρκα
Με τον Άγγελο Μπασινά να αγωνίζεται μέχρι το 81ο λεπτό και τον Γκουίθα να πετυχαίνει η χατ τρικ η Μαγιόρκα πήρε την νίκη με 4-1 στην έδρας της Μούρθια.
Οι νησιώτες μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι και στο 18 είχαν ήδη προβάδισμα δυο γκολ με τέρματα του Γκουίθα στο 8′ και του Αράνγκο στο 18′.
Το μεγάλο επιθετικό όπλο της Μαγιόρκα, Γκουίθα με άλλα δύο τέρματα στο 46′ και στο 86′ έκανε το 4-0, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μούρθια ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 89′ με τον Μπαϊάνο.
Βάσκοι για… φίλημα
Με σούπερ εμφάνιση η Αθλέτικ Μπιλμπάο συνέτριψε εντός έδρας με 5-1 την Κυπελλούχο Ισπανίας, Βαλένθια που συνεχίζει να παραπαίει στο πρωτάθλημα.
Το σκορ για τους Βάσκους άνοιξε ο Μαρτίνεθ στο 19ο λεπτό, ενώ με δύο προσωπικά του γκολ στο 50′ και στο 66′ ο Γιορέντε αύξησε το δείκτη του σκορ σε 3-0.
Στο 74′ ο Βίγια μείωσε σε 3-1 για την Βαλένθια, όμως ο Ιραόλα (85′) και ο Αντούριθ (90′) διαμόρφωσαν το τελικό 5-1.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια
Η ουραγός της βαθμολογίας Λεβάντε νίκησε με 3-1 την Χετάφε, ενώ η Λα Κορούνια συνεχίζει την ανοδική της πορείας καθώς νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την Οσασούνα.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής
Σάββατο 19/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις
1-3 (26’ Αγκουέρο / 14’ Χουάντε, 49’ Σίσκο, 66’ Κάπι)
Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ
0-0
Σαραγόσα-Ουέλβα
3-0 (2’ Γκαρσία, 20’, 77’ Ολιβέιρα)
Σεβίλλη-Αλμερία
1-4 (73′ Κανουτέ / 24′ αυτ. Άλβες, 47′, 66′ Νεγκρέδο, 62′ Ορτίθ)
Κυριακή 20/4
Λεβάντε-Χετάφε
3-1 (40’ Χουάνμα, 43’ Μπέρσον, 53’ Λεόν / 59’ Ντε λα Ρεδ)
Μούρθια-Μαγιόρκα
1-4 (88’ Μπαϊάνο / 8’, 46’, 85’ Γκουίθα, 18’ Αράνγκο)
Οσασούνα-Λα Κορούνια
0-1 (64’ Σέρχιο πεν.)
Βιγιαρεάλ-Βαγιαδολίδ
2-0 (15’ Νιχάτ, 46’ Καθόρλα)
Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης
0-2 (14’ Ραούλ, 90’ Ιγκουαΐν)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια
5-1 (19′ Μαρτίνεθ, 49′, 66′ Γιορέντε, 85΄Ιραόλα, 90′ Αντούριθ / 74′ Βίγια)
Δείτε στιγμιότυπα από την νίκη της Ρεάλ (2-0) επί της Σανταντέρ