ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μολό: "Μπορεί να πονάω, να υποφέρω αλλά δεν εγκαταλείπω"

Ο Γιοάν Μολό από παιχνίδι του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2020-21
Ο Γιοάν Μολό από παιχνίδι του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2020-21 EUROKINISSI

Ο Γιοάν Μολό παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη Γαλλία όπου μίλησε για όλη του την καριέρα και μεγάλο της κομμάτι αναλώθηκε στον Παναθηναϊκό και πως από την αφάνεια έγινε και πάλι βασικός.

Μια μεγάλη όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Γιοάν Μολό στο γαλλικό περιοδικό "caviar" όπου αναφέρθηκε σε όλη του την πορεία και όλη του την καριέρα. Λογικό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι αυτής να έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τα όσα έζησε αυτά τα δύο χρόνια στο τριφύλλι και πως από την αφάνεια επανήλθε ξανά να είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Πήγες στον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο του 2019, με κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Δόθηκες δανεικός, δεν υπολογιζόσουν. Πώς κατάφερες να επιστρέψεις στα πλάνα;

"Πώς το έκανα; Λοιπόν, απλώς, έκανα τον Γιοάν (γέλια)! Για 34 εβδομάδες προπονήθηκα μόνος μου, δύο φορές την ημέρα και μόνο μία μονή προπόνηση την εβδομάδα. Τότε επέστρεψα στην ομάδα, αλλά ο προπονητής είχε τους παίκτες του. Οι άνθρωποι μου έλεγαν: "είσαι τρελός, πηγαίνεις στην παραλία, διασκεδάζεις, δεν θα παίξεις ούτως ή άλλως, ό, τι κι αν συμβεί, θα πάρεις τα χρήματά σου στο τέλος του έτους…".

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν είμαι έτσι. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να είναι επαγγελματίες, αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο τους, τα παρατάνε. Εγώ είμαι το αντίθετο: μπορείς να πονάω, να υποφέρω, αλλά δεν θα αφήσω ποτέ τον εαυτό μου να εγκαταλείψει. Δούλεψα σκληρά και μετά υπήρξε ήττα, ήττα, αλλαγή προπονητή και η μοίρα έφερε μπροστά μου τον πρώην προπονητή μου…".

-Λάζλο Μπόλονι;

"Αυτός με φέρνει πίσω στις προπονήσεις με την ομάδα και λέω στον εαυτό μου ότι "ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία σου, γι 'αυτό τα δώσεις τα πάντα». Εντάξει, είμαι έτοιμος σωματικά και διανοητικά γιατί προπονούμαι σκληρά για 34 εβδομάδες, αλλά δεν έχω αγωνιστικό ρυθμό.

Πρέπει να είσαι πανέτοιμος νοητικά. Με βάζει στη θέση μου 2 ή 3 φορές, είμαι αποτελεσματικός, αλλά αποφασίζει να με απορρίψει. Τα περίεργα του ποδοσφαίρου! Στη συνέχεια, υπάρχει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά της άμυνας, αποβάλλεται παίκτης εκεί και δεν υπάρχει κανένας.

Έτσι με δοκιμάζει. Έχω ένα καλό παιχνίδι, αλλά μετά αφήνει εκτός. Λέω στον εαυτό μου: "δεν είναι κάτι σημαντικό, μην τα παρατάς". Τα προβλήματα συνεχίζονται στη θέση αυτή και βλέπω ότι υπάρχει ακόμα η ευκαιρία μου. Ο προπονητής με ξαναδοκιμάζει, με βάζει να παίξω και είμαι πολύ καλός! Για οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια κρατάμε το μηδέν, δίνω ασίστ και έχω έξοχες επιδόσεις.

Εχουμε κάνει τόσες πολλές νίκες στη σειρά που έρχεται και μου λέει: "Δεν μπορώ πλέον να σε αποχωριστώ". Για 24 παιχνίδια είμαι ένα ισχυρό μέρος της ομάδας. Ο στόχος μου σήμερα είναι να ανανεώσω τον σύλλογο και να μείνω".

-Τι γίνεται αν προκύψει μία δελεαστική πρόταση;

"Είναι "οκ" αν σας πω ότι στο Κατάρ δεν θα μου προσφέρουν φιστίκια (γέλια);".

-Και γιατί ο αριθμός 58 στη φανέλα; Είδα σε μια από τις αναρτήσεις σου στο "insta" ότι δεν σου έδωσαν επιλογή. Είναι αλήθεια;

"Ναι, ναι, είναι. Όπως λέει και η παροιμία: "δεν είναι ο αριθμός που κάνει τον παίκτη". Λοιπόν, μετέτρεψα αυτόν τον αριθμό σε πολύτιμο αριθμό, γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το θέλουν!".

-Είναι ο παίκτης που κάνει τον αριθμό;

"Σε αυτό, θα πούμε ναι! Ο αριθμός δεν έχει νόημα".

.-Με δεδομένο τον πολιτισμό της χώρας, μήπως έμαθες να μιλάς ελληνικά;

"Καθόλου! Με τίποτα. Ειλικρινά, δεν απολαμβάνω να μιλάω ελληνικά. Ο στόχος μου είναι να είμαι αποτελεσματικός, αυτό είναι όλο|.

-Είχες γράψει "μην αγγίζετε τους συμπαίκτες μου". Από ποιον τους υπερασπίζεσαι;

"Ήταν μια σκηνή μετά από ένα ματς όταν είδα κάποιους υποστηρικτές μας να μιλούν άσχημα σε έναν συμπαίκτη μου και δεν μου άρεσε. Και το κάνω γιατί είμαι έτοιμος να πάω σε πόλεμο για την ομάδα μου, για τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες, τους οπαδούς και το γνωρίζουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ