ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μνηστήρες για Μέλμπεργκ και Μοδέστο

INTIME SPORTS

Ο Φατίχ Τερίμ θέλει πάση θυσία τον Όλοφ Μέλμπεργκ στη Γαλατάσαραϊ, ενώ ενδιαφέρον για τον Φρανσουά Μοδέστο έχει προκύψει από την πλευρά της ελβετικής Ξαμάξ, που πλέον έχει τα χρήματα Τσετσένου πολυεκατομμυριούχου.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να “έκλεισε” και τυπικά την Πέμπτη (16/06) τη μεταγραφή του Ιβάν Μαρκάνο , ωστόσο ίσως να πρέπει να μπει στη διαδικασία αναζήτησης δύο ακόμα αμυντικών.

Αυτό θα συμβεί αν τελικά καρποφορήσει το έντονο ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Φρανσουά Μοδέστο.

Συγκεκριμένα, ο νέος τεχνικός της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ, έχει βάλει στο… μάτι τον Σουηδό αμυντικό, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο Τερίμ φαίνεται να θέλει διακαώς τον 34χρονο αμυντικό στη νέα Γαλατά που “χτίζει”, ενώ την υπόθεση χειρίζεται ο Σουηδός ατζέντης που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του συμπατριώτη του Μέλμπεργκ, Γιόχαν Ελμάντερ, στην τουρκική ομάδα.

Φυσικά, αν έρθει μία αξιόλογη πρόταση, ο Ολυμπιακός πιθανότατα να την αποδεχθεί, αφού όσο πολύτιμος κι αν είναι ο Μέλμπεργκ, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας 34 ετών, που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012.

Οπότε, τι καλύτερο από το να τον πουλήσει σε μία καλή τιμή και με αυτά τα λεφτά να πάρει έναν άλλο αμυντικό, εξίσου καλό και νεότερο. Φυσικά, στο Λιμάνι δεν “καίγονται” να διώξουν τον Σουηδό, αφού και να μην έρθει κάποια πρόταση, θα είναι ευχαριστημένοι με την παραμονή του στην ομάδα, εφόσον καλύπτει αυτό που θέλουν.

Όσον αφορά στην περίπτωση του Μοδέστο, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, αφού η ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, ούτε θεωρείται κάποια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ούτε αγωνίζεται σε κάποιο από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Πρόκειται για την ελβετική Ξαμάξ, που μπορεί να μην έχει όλα τα προηγούμενα, αλλά έχει λεφτά και μάλιστα πολλά. Την ομάδα ανέλαβε ένας Τσετσένος πολυεκατομμυριούχος, ο Μπουλάτ Τσαγκάγιεβ, ο οποίος έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μία ομάδα που θα ξεχωρίσει στη χώρα της, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άλλωστε, οι μεταγραφικοί στόχοι της είναι υψηλού επιπέδου (Γκούλιτ για προπονητής, Κανουτέ, Χέινσε, Ναβάρο,) και μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Γάλλος αμυντικός των “ερυθρολεύκων”. Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Μοδέστο θα προτιμήσει την αίγλη του Champions League με τους Πειραιώτες ή τα χρήματα του Τσετσένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ