MLS

MLS: Πρωτοπορεί με ποινή ενός λεπτού για καθυστέρηση στις αλλαγές παικτών

Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Φιλαντέλφεια για το League Cup
Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Φιλαντέλφεια για το League Cup AP FOTO/CHRIS SZAGOLA

Έναν νέο κανόνα εισάγει το MLS από τη σεζόν που ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2024, με στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο χαμένος χρόνος παιχνιδιού κατά τη διάρκεια των αλλαγών. Πλέον, η καθυστέρηση στην αντικατάσταση ποδοσφαιριστών θα τιμωρείται με ποινή να αγωνίζεται η ομάδα που παρατυπεί με 10 παίκτες για ένα λεπτό.

Έναν νέο επαναστατικό κανόνα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον χαμένο χρόνο παιχνιδιού, εισάγει το MLS από την αγωνιστική περίοδο 2024-25, που ξεκινάει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες ο διαθέσιμος χρόνος που θα έχει ο παίκτης που αντικαθίσταται για να περάσει εκτός γηπέδου θα είναι -μόλις- 10 δευτερόλεπτα.

Εφόσον δεν αποχωρήσει στο εν λόγω χρονικό διάστημα, η ομάδα του θα τιμωρείται με ποινή να αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές για το επόμενο ένα λεπτό της αναμέτρησης.

"Εξαιρέσεις στον κανόνα περιλαμβάνουν τραυματισμούς και αλλαγές τερματοφυλάκων", αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Αμερικής.

Ο κανόνας έχει δοκιμαστεί πιλοτικά με επιτυχία στην τελευταία σεζόν του MLS NEXT Pro, με το 99.7% των 3.200 αντικαταστάσεων να πραγματοποιούνται εντός 10 δευτερολέπτων.

TAGS MLS ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ