ΟΦΗ

Μιχαλόπουλος: “Κατάσχεση των φακέλων τώρα”

INTIME SPORTS

Για την νομική οδό που ακολούθησε ο ΟΦΗ, αλλά και για τους Σμαϊλη, Πασκέα, μίλησε ο εκ των νομικών της Κρητικής ΠΑΕ, Χρήστος Μιχαλόπουλος

Για την νομική οδό που ακολούθησε ο ΟΦΗ, αλλά και για τους Σμαϊλη, Πασκέα, μίλησε ο εκ των νομικών της Κρητικής ΠΑΕ, Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μιχαλόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως ο εισαγγελέας, πρέπει να προβεί σε κατάσχεση των φακέλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στον “Sentra 103,3”:

Για το πως εισπράττει ο ΟΦΗ, τον ερχομό της κυρίας Πασκέα από την Διεθνή Ομοσπονδία: ” Εδώ συμβαίνουν καινοφανή πράγματα. Ακούστηκε, και πράγματι ήρθε η κυρία Πασκέα. Η οποία, χωρίς να έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση, απειλεί τον ΟΦΗ με αποβολή από τα αθλητικά πρωταθλήματα και κυριολεκτικά με αφανισμό.

Χωρίς όμως να ακουστούν οι απόψεις μας. Ο κύριος Πιλάβιος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εντελώς αυθαίρετα και παράνομα έκλεισε την ΕΠΟ με σκοπό να γίνει διάλογος. Ο ΟΦΗ όμως βρίσκεται έξω από κάθε διάλογο. Εμείς προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο, ούτε με την πολιτεία και αντιθέτως επισκεφτήκαμε τον κύριο Γερουλάνο και τον κύριο Μπιτσαξή.

Εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο με την ΦΙΦΑ, με την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ. Δυστυχώς όμως, πολύ φοβάμαι ότι οδηγούμεθα σε προειλημμένες αποφάσεις. Σε αποφάσεις, οι οποίες έχουν σκοπό, να αφανίσουν τον ΟΦΗ. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ρητά και κατηγορηματικά, ότι εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε διότι έχουμε δίκιο”.

Για το εάν υπήρχε άλλη νομική οδός για τον ΟΦΗ: ” Ουδεμία. Εκδόθηκε μια απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδοτήσεων. Καλώς ή κακώς – για εμάς κακώς – απορρίφθηκε η έφεση του ΟΦΗ και εμείς το σεβόμαστε αυτό. Διαπιστώσαμε όμως, ότι υπάρχει κόλλημα της συνθέσεως.

Απευθυνθήκαμε στην ίδια την Επιτροπή και υποβάλαμε αίτηση ανάκλησης – επανεξέτασης – αναψηλάφησης, ενώπιον της ίδιας της Επιτροπής. Την καταθέσαμε, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στην ΕΠΟ και αναμέναμε να επανεισαχθεί η αίτηση ανάκλησης λόγω κακής σύνθεσης. Αναμέναμε λοιπόν, να εισαχθεί στον πρόεδρο της Επιτροπής και να βγει μια απόφαση.

Αν έλεγαν ότι έχει άδικο ο ΟΦΗ, τότε εντάξει θα τελείωνε το θέμα. Αντίθετα ο κύριος Πιλάβιος απέστειλε έγγραφο-ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ, και ξαφνικά η Εκτελεστική Γραμματεία εκδίδει μια απόφαση με την οποία απορρίπτεται η αίτηση ανάκλησης του ΟΦΗ.

Πως είναι δυνατόν ένα παντελώς αναρμόδιο όργανο, δηλαδή οι υπάλληλοι της ΕΠΟ να απορρίπτουν ένα αίτημα; Εν διαμέσου, βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου των Τρικάλων, η οποία λέει ότι αρμόδιο Δικαστήριο για αυτές τις υποθέσεις είναι το Πολιτικό Εφετείο“.

Για το τι ακριβώς έχει συμβεί με τον κύριο Σμαΐλη: ” Ο κύριος Σμαΐλης συμμετείχε στην επιτροπή κατά την εκδίκαση της Δευτεροβάθμιας επιτροπής. Πέρα από το γεγονός ότι η συμπεριφορά του ήταν προκλητική, καθώς όλη την ώρα γελούσε και ειρωνευόταν τα επιχειρήματα του ΟΦΗ, είχε μια απαράδεκτη στάση.

Επί του κολλήματος, ο κύριος Σμαΐλης, έχει επαγγελματική σχέση με την ΕΠΟ 18 χρόνια, καθώς ελέγχει τους ισολογισμούς. Αυτό, είναι νομικό και ηθικό κόλλημα. Με βάση ένα νόμο του 1999, δεν μπορεί κάποιος να είναι ελεγκτής σε ένα νομικό πρόσωπο πάνω από πέντε χρόνια. Ο κύριος Σμαΐλης, κατά το επίδικο χρονικό διάστημα, ήταν και είναι ορκωτός ελεγκτής, και έχει επαγγελματική σχέση με τρεις ΠΑΕ.

Αυτό απαγορεύεται. Με βάση το άρθρο 7, παράγραφος 6 του κανονισμού αδειοδότησης. Και η “κυρία” ΕΠΟ, και ο κύριος Πιλάβιος και όλοι οι άνθρωποι του, διαστρεβλώνουν τα πάντα. Λένε, ότι ο νόμος εκεί που λέει για ΠΑΕ, εννοεί για υποψήφια ΠΑΕ. Δηλαδή, επιχειρούν διαστρέβλωση επί της νομικής και της γενικής πραγματικότητας. Ο κύριος Σμαΐλης είχε ένα κόλλημα.

Έπρεπε, λοιπόν, πριν αρχίσει η εκδίκαση να πει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στην επιτροπή. Αλλά δεν το έκανε αυτό και συμμετείχε και σε άλλες αποφάσεις που κατά την προσωπική μου γνώμη είναι άκυρες. Είναι δυνατόν ο υπάλληλος της ΕΠΟ, να κρίνει με αμεροληψία τον ΟΦΗ ή τον κάθε ΟΦΗ; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.

Ο κύριος Σμαΐλης τα ομολόγησε, και τι είπε; Γελοία πράγματα. Λέει ότι δεν πειράζει, και ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και η λύση είναι μόνο μία. Καταθέτω λοιπόν την άποψη μου. Η ΕΠΟ έβαλε λουκέτο 15 μέρες. Εγώ ρωτώ, οι φάκελοι μας, όλων των ομάδων, που βρίσκονται;

Βρίσκονται σε συρτάρια. Που ξέρω εγώ αν έχουν γίνει ελαφροχειρίες, έχουν μπει γνήσια ή άλλα έγγραφα στον φάκελο του ΟΦΗ και κάθε ομάδας; Αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, ας προβεί σε μια κατάσχεση των φακέλων τώρα“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ