FIFA

Μήνυση Πλατινί εναντίον του Ινφαντίνο για "επιρροή σε πλαστογραφία"

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, και ο γενικός γραμματέας, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη διάρκεια του Κογκρέσου της UEFA, Λονδίνο | Παρασκευή 24 Μαΐου 2013
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, και ο γενικός γραμματέας, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη διάρκεια του Κογκρέσου της UEFA, Λονδίνο | Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 © 2013 SANG TAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Μισέλ Πλατινί κινήθηκε νομικά εναντίον του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, υποστηρίζοντας ότι είχε επιρροή σε υπόθεση πλαστογραφίας.

Ο Μισέλ Πλατινί ετοιμαζόταν να διαδεχθεί τον Γιόζεφ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA όταν ξέσπασε το σκάνδαλο που εκπαραθύρωσε και τους δύο από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επωφελήθηκε της κατάστασης, έγινε πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας το 2016 κι έκτοτε βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο του Γάλλου βετεράνου.

Την Τρίτη, η πλευρά Πλατινί γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου ότι ο τρεις φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας μήνυσε τον Ινφαντίνο για "ενεργή επιρροή σε δωροδοκία" και (μεταξύ άλλων) τον Μάρκο Βίλιγκερ για συνέργεια.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο πρώην πρόεδρος της UEFA κινείται νομικά εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του. Η πρώτη εντοπίζεται το 2018, όταν τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ