CONFERENCE LEAGUE

Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Έχασε την πρώτη μάχη, όχι την πρόκριση

Ο Άκπομ σε προσπάθειά του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ στη Δανία
Ο Άκπομ σε προσπάθειά του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ στη Δανία EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Δανία από τη Μίντιλαντ με 1-0, γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 15 παιχνίδια, και θα προσπαθήσει την επόμενη Πέμπτη (24/2) στην Τούμπα να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μάχη από τη Μίντιλαντ στη Δανία με 1-0, όχι όμως και την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς έχει τη ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη (24/2) παρουσία του κόσμου του για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Η ομάδα του Λουτσέσκου που αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της, Γιασμίν Κούρτιτς στη Δανία, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 15 παιχνίδια, καθώς πλήρωσε ένα κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της στο πρώτο μέρος.

Εν γένει ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά, είχε λιγοστές φάσεις, ελάχιστες τελικές προς την εστία των Δανών που έδειξαν παρά την αγωνιστική απραξία να είναι περισσότερο φρέσκοι. Προς το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα ο δικέφαλλος στάθηκε και τυχερός αφού θα μπορούσε να γίνει το 2-0 και η υπόθεση πρόκριση αρκετά δύσκολοι καθώς οι Δανοί είχαν δοκάρι στο 90' με τον Τσαρλς.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, στο δεξί άκρο έπαιξε ο Λύρατζης και αριστερά ο Σίντκλεϊ με τους Ίνγκασον και Κρέσπο να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Σβαμπ-Τσιγγάρας με τον Αουγκούστο να παίζει μπροστά τους αντί του Κούρτιτς που είχε μείνει στη Θεσσαλονίκη λόγω ίωσης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Μιτρίτσα και στην κορυφή ο Άκπομ.

Δεν σκόραρε ο ΠΑΟΚ, το έβαλε η Μίντιλαντ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Σίντκλεϊ στο 9' αλλά το σουτ του μπακ των φιλοξενούμενων έφυγε έξω. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο 18'. Ο Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Όλαφσον να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στην επόμενη φάση της αναμέτρησης, στο 20', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Εβάντερ έκανε ωραία αλλαγή παιχνιδιού προς τον Άντερσον ο οποίος είχε δει τον κενό χώρο στα αριστερά της άμυνας, μπήκε στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το όμορφο πλασέ για να νικήσει τον Πασχαλάκη και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι μετά το υπέρ τους γκολ έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, να μπαίνουν στην περιοχή του Πασχαλάκη αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος έκλεισε με μόλις μια φάση ακόμα και αυτή από πλευράς ΠΑΟΚ όταν στο 44' ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Τσιγγάρας πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε έξω.

Μέσα ο Μπίσεσβαρ, έξω ο Μιτρίτσα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ αντί του Μιτρίτσα χωρίς όμως αρχικά να αλλάξει κάτι στην διάταξη της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι που συνέχισαν με την ίδια ενδεκάδα απείλησαν πρώτοι όταν στο 50' ο Ίσακσεν έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά και να κρατάει το 1-0. Ενώ στο ίδιο λεπτό το σουτ του Ονιεντίκα έφυγε έξω.

Από το 55' έως το 57' ο ΠΑΟΚ εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Μίντιλαντ, πάτησε περιοχή, έκανε σουτ τα οποία κόντραραν, κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτή την πίεση του.

Στο 60' της αναμέτρησης ο τεχνικός της Μίντιλαντ έβγαλε από το ματς τον Εβάντερ που ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων μέχρι εκείνο το σημείο και έβαλε στη θέση του τον Μέγερ. Κάτι το οποίο ευνόησε στον ΠΑΟΚ.

Προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα ο Λουτσέσκου

Στο 69' της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου έκανε δύο κινήσεις με τις οποίες προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά τη διάταξη της ομάδας του. Συγκεκριμένα έριξε στο ματς τον Βιεϊρίνια αντί του Σβαμπ. Ο Πορτογάλος πήγε αριστερά, ο Μπίσεσβαρ στο κέντρο και ο Αουγκούστο γύρισε στη μεσαία γραμμή. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρουμάνος έριξε στο ματς και τους Ελ Καντουρί, Σοάρες σε μια προσπάθεια να τα δώσει όλα για όλα ώστε να ισοφαρίσει. Οι αλλαγές δεν έκαναν καλύτερο τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν μπόρεσε να φτιάξει τελικές προς την εστία του Όλαφσον.

Δοκάρι η Μίντιλαντ

Με το ματς να είναι στις καθυστερήσεις η Μίντιλαντ απείλησε ξανά και θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ αλλά το τρομερό σουτ του Τσαρλς εκτός περιοχής τράνταξε το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη ο οποίος ναι μεν έπεσε αλλά αν η μπάλα πήγαινε στην εστία του δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Γκολ: 20' Άντερσον

Κίτρινες: 73' Ονιεντίκα/36' Μιτρίτσα, 41' Σβαμπ,

Κόκκινες:

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Σίστο (82' Μαρχόνι), Ονιεντίκα, Εβάντερ (61' Μέγερ), Ντιρ (61' Παουλίνιο), Ίσακσεν (69' Τσαρλς), Μπρουμάντο (69' Λιντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79' Ελ Καντουρί), Τσιγγάρα, Σβαμπ (69' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79' Σοάρες), Μίτριτσα (46' Μπίσεσβαρ), Άκπομ (84' Τσόλακ).

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ