ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Τορίνο 0-1 παρ.: Ηρωική πρόκριση στα προημιτελικά με 10 παίκτες

Οι παίκτες της Τορίνο πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Μίλαν
Οι παίκτες της Τορίνο πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Μίλαν MATTEO BOTTANELLI/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Η Τορίνο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 70' στο Σαν Σίρο, η Μίλαν έσπασε το φράγμα των 30 τελικών στα 120 λεπτά αγώνα, όμως η "γκρανάτα" ήταν αυτή που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Coppa Italia ύστερα από το ηρωικό 1-0.

Η Τορίνο σόκαρε τη Μίλαν και την πέταξε εκτός Coppa Italia από τη φάση των 16, έστω κι αν την αντιμετώπιζε στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" με παίκτη λιγότερο. Το 1-0 στην παράταση από το γκολ του Μισέλ Αντοπό έστειλε την "γκρανάτα" στα προημιτελικά, όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα - Σαμπντόρια.

Η Τορίνο σόκαρε τη Μίλαν και την πέταξε εκτός Coppa Italia από τη φάση των 16, έστω κι αν την αντιμετώπιζε στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" με παίκτη λιγότερο. Το 1-0 στην παράταση από το γκολ του Μισέλ Αντοπό έστειλε την "γκρανάτα" στα προημιτελικά, όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα - Σαμπντόρια

Ο Στεφάνο Πιόλι παρέταξε τους "ροσονέρι" με τις ρεζέρβες επί το πλείστον, λόγω των πολλών τραυματιών αλλά και τη διάθεση να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. Η Τορίνο είχε περισσότερους βασικούς και διάθεση να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Οι καλές στιγμές ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, που είχαν ακόμα και δοκάρι, όμως ο Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς έμοιαζε ανίκητος. Οι στημένες φάσεις ήταν ο τρόπος που επέλεξαν οι φιλοξενούμενοι να χτυπήσουν, αλλά δεν είχε σοβαρό αποτέλεσμα.

Στο 70ό λεπτό κι ενώ ο Ζούνιορ Μεσίας ετοιμαζόταν να βγει στην κόντρα, ο Κοφί Τζιτζί τον ανέτρεψε στο κέντρο και με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε από τον αγώνα.

Το πλεονέκτημα της Μίλαν δεν μεταφράστηκε σε μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά από τη στιγμή που η Τορίνο συσπειρώθηκε. Μάλιστα, στην παράταση οι παίκτες του Ιβάν Γιούριτς είχαν κάποιες ευκαιρίες λόγω των κενών στην άμυνα των "ροσονέρι", τα οποία πλήρωσαν στο 114', με μία αντεπίθεση που κατέληξε στο νικητήριο γκολ του Αντοπό.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Ίντερ - Πάρμα 2-1 παρ., 1-1 κ.α. (88' Μαρτίνες, 110' Ατσέρμπι / 38' Γιούριτς)
  • Μίλαν - Τορίνο 0-1 (114' Αντοπό)
  • 12/01 19:00 Φιορεντίνα - Σαμπντόρια
  • 12/01 22:00 Ρόμα - Τζένοα
  • 17/01 22:00 Νάπολι - Κρεμονέζε
  • 19/01 16:00 Αταλάντα - Σπέτσια
  • 19/01 19:00 Λάτσιο - Μπολόνια
  • 19/01 22:00 Γιουβέντους - Μόντσα

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Ίντερ - Αταλάντα ή Σπέτσια
  2. Λάτσιο ή Μπολόνια - Γιουβέντους ή Μόντσα
  3. Νάπολι ή Κρεμονέζε - Ρόμα ή Τζένοα
  4. Φιορεντίνα ή Σαμπντόρια - Τορίνο

* Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4

* Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 4-5 και 25-26 Απριλίου.

** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ