ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Το εφιαλτικό ρεκόρ από την άσπρη βούλα και το γενναίο mea culpa του μοιραίου Πούλισικ

@2024 Antonio Calanni/AP IMAGES

Ο Κρίστιαν Πούλισικ έχασε το πέναλτι στο Τορίνο και μαζί μία τεράστια ευκαιρία να χαρίσει στην Μίλαν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους, με τους ροσονέρι να είναι πλέον με τη βούλα η χειρότερη ομάδα στις εκτελέσεις πέναλτι στα πέντε τοπ πρωταθλήματα εδώ και σχεδόν μία διετία.

Η Γιουβέντους κονταροχτυπήθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/10) με την Μίλαν στο Αλιάντς Στέιντιουμ στο τελευταίο χρονικά ματς της 6ης αγωνιστικής της Serie A, με τους δύο μεγάλους αντιπάλους να τα δίνουν όλα στο χορτάρι με σκοπό να πάρουν το τρίποντο και να περάσουν ιδανικά την περίοδο της διακοπής (ακολουθεί η δράση των εθνικών ομάδων) αλλά καμία να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει στο φινάλε (0-0).

Και αυτό γιατί αμφότερες απέτυχαν να κουνήσουν τα αντίπαλα δίχτυα, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να έχει πάντως την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 53ο λεπτό αλλά να την πετάει στα σκουπίδια, με τον Κρίστιαν Πούλισικ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχία του Αμερικανού διεθνούς φορ από την άσπρη βούλα από τότε που φόρεσε τα ροσονέρι, με τον Πούλισικ να είναι σκασμένος μετά από το χαμένο πέναλτι και να το εκφράζει μέσω ανάρτησής του στο Instagram.

“Με σκοτώνει το να απογοητεύω αυτή την ομάδα. Θα δουλέψω 10 φορές πιο σκληρά για να φτιάξω τα πράγματα. Forza Μίλαν για πάντα”, τόνισε χαρακτηριστικά, με την Μίλαν από την πλευρά της να αισθάνεται άβολα κάθε φορά που πηγαίνει πλέον στην άσπρη βούλα.

Και αυτό γιατί μετράει πλέον πέντε άστοχες εκτελέσεις στις επτά τελευταίες φορές που κέρδισε πέναλτι σε αγώνα της Serie A ενώ από τις αρχές του 2024 και έπειτα έχει χάσει τα 7 από τα 13 πέναλτι που έχει χτυπήσει στο πρωτάθλημα.

Ήτοι, ποσοστό επιτυχίας μόλις 54% που συνιστά το χειρότερο ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα που παίρνει μέρος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ