CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν - Νάπολι 1-0: Προβάδισμα με Μπενασέρ σε χορταστικό εμφύλιο

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 12 Απριλίου 2023
Ο Ισμαέλ Μπενασέρ της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 © 2023/LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Νάπολι στον πρώτο προημιτελικό του Champions League χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπενασέρ. Πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, που άφησαν λογαριασμούς για το δεύτερο ματς.

Η Μίλαν επικράτησε για ακόμα μία φορά της Νάπολι ύστερα από το 4-0 του πρωταθλήματος, αυτήν τη φορά στο Σαν Σίρο με 1-0 για τα προημιτελικά του Champions League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα για τους "ροσονέρι", που είχαν δοκάρι με τον Σίμον Κιάερ. Στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο Μάικ Μενιάν που κατέβασε ρολά στις πολλές καλές τελικές των "παρτενοπέι", που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά.

Ο Καμερουνέζος μέσος και ο Τζάε Μιν Κιμ θα χάσουν το δεύτερο ματς λόγω τιμωρίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη του Πάσχα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και θα κρίνει την ομάδα που θα παίξει στα ημιτελικά κόντρα σε Μπενφίκα ή Ίντερ.

Ο Στεφάνο Πιόλι επέλεξε παίκτες που μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα αλλά και να τρέξουν, με τον Ισμαέλ Μπενασέρ και τον Ράντε Κρούνιτς να πλαισιώνουν τους Μπραΐμ Ντίαθ και Σάντρο Τονάλι. Στον αντίποδα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι χρησιμοποίησε τον Ελίφ Έλμας ως ψευδοεννιάρι λόγω των απουσιών των τραυματιών Βίκτορ Όσιμεν, Χιοβάνι Σιμεόνε και Τζιάκομο Ρασπαντόρι (ήταν στον πάγκο αλλά ανέτοιμος).

Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Ντάβιντε Καλάμπρια απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σουτ του Χβίτσα Κβαρατσχέλια και ο Έλμας απέτυχε στο ριμπάουντ να σκοράρει. Πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, ο Μάικ Μενιάν ήδη είχε δύο επεμβάσεις σε καλά σουτ. Η Νάπολι δεν άφησε να περάσει χρόνος πριν κάνει την επίδειξη δύναμης που κάνει στη Serie A, με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στη... Μίλαν προ ημερών, όταν οι "ροσονέρι" νίκησαν με 4-0 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα".

Η αποτυχία των Ναπολιτάνων να βρουν ένα κομβικό γκολ έδωσε θάρρος στους "ροσονέρι", που άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα κενά στα μετόπισθεν. Μία αντεπίθεση του Ραφαέλ Λεάο προειδοποίησε και στο 40' μια άλλη κατέληξε στο γκολ του Μπενασέρ. Μάλιστα, στο τέλος του ημιχρόνου, ο Σίμον Κιάερ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, σε ένα χρονικό σημείο που ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε όπως και το πρώτο, με τη Νάπολι να έχει το πόδι στο γκάζι και να μην χαρίζεται στους γηπεδούχους. Ο Έλβας και ο Ζαμπό Ανγκισά δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Μενιάν για ακόμα μία φορά και οι παίκτες της Μίλαν δεν μπορούσαν να βγουν από το γήπεδό τους.

Η πρώτη αλλαγή του αγώνα αποσκοπούσε στην αλλαγή ρυθμού, με τον Αλέξις Σαλεμάκερς να παίρνει τη θέση του κουρασμένου Μπενασέρ. Ο Ρασπαντόρι πέρασε στο 69' για τη Νάπολι, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τα πατήματά της με μαρκαρίσματα χωρίς νόημα στο κέντρο. Ο Ζαμπό Ανγκισά πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά και αποβλήθηκε, με τον Τζάε Μιν Κιμ να δέχεται κι αυτός κίτρινη κάρτα και να χάνει με τη σειρά του το δεύτερο παιχνίδι.

Με παίκτη λιγότερο και το μομέντουμ με τους Μιλανέζους, ο Σπαλέτι προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και απέσυρε μεταξύ άλλων τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στους "ροσονέρι" δεν κατάφερε να παίξει σύμφωνα με το φετινό επίπεδό του.

Δύο μεγάλες στιγμές από τους Ματέο Πολιτάνο και Ματίας Ολιβέρα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τον ρου του παιχνιδιού, όμως ο Μενιάν στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος των περιστάσεων και κράτησε τη νίκη 1-0 της Μίλαν.

  • ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (80' Ρέμπιτς), Μπενασέρ (67' Σαλεμάκερς), Λεάο, Ζιρού
  • ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (81' Ολιβέρα), Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (81' Εντομπελέ), Λοσάνο (69' Ρασπαντόρι), Έλμας, Κβαρατσχέλια (81' Πολιτάνο)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπενφίκα - Ίντερ 0-2 (51' Μπαρέλα, 82' πέν. Λουκάκου)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 3-0 (27' Ρόδρι, 70' Σίλβα, 76' Χάλαντ)
  • Μίλαν - Νάπολι 1-0 (40' Μπενασέρ)
  • Ρεάλ - Τσέλσι 2-0 (21' Μπενζεμά, 74' Ασένσιο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 18/04 22:00 Νάπολι - Μίλαν
  • 18/04 22:00 Τσέλσι - Ρεάλ
  • 19/04 22:00 Ίντερ - Μπενφίκα
  • 19/04 22:00 Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09 ή 10/05 22:00 Μίλαν ή Νάπολι - Μπενφίκα ή Ιντερ
  • 09 ή 10/05 22:00 Ρεάλ ή Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16 ή 17/05 22:00 Μπενφίκα ή Ίντερ - Μίλαν ή Νάπολι
  • 16 ή 17/05 22:00 Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν - Ρεάλ ή Τσέλσι

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/06 22:00 Ημιτελικός Α - Ημιτελικός Β ("Ατατούρκ", Κωνσταντινούπολη)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ