ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Η εξήγηση που έδωσε ο Αλέγκρι για το ξέσπασμα του Λεάο, τη στιγμή της αλλαγής του με την Λάτσιο

@2026 Antonio Calanni/AP IMAGES

O Μάσιμο Αλέγκρι κάλυψε απόλυτα τον Ραφαέλ Λεάο μετά από το ξέσπασμά του τη στιγμή της αντικατάστασής του στο ματς με την Λάτσιο ενώ ξεκαθάρισε πως η Μίλαν πρέπει να έχει ως ρεαλιστικό στόχο την παρουσία στο νέο Champions League και όχι την κατάκτηση του σκουντέτο.

Η επιτυχία στο Derby della Madonnina και η εντός έδρας ισοπαλία της Ίντερ με την Αταλάντα το βράδυ του Σαββάτου έφεραν έναν έντονο ενθουσιασμό στους φίλους της Μίλαν και έδωσαν χαρακτήρα “τελικού” στο ματς με την Λάτσιο όμως το περίφημο “πρέσινγκ” που ήθελε να κάνει στη συμπολίτισσά της δεν επετεύχθη.

Και αυτό γιατί ηττήθηκε με 1-0 στο “Ολίμπικο” από το γκολ του Ίσακσεν στο πρώτο μέρος και η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους οκτώ πόντους σε σύγκριση με την περασμένη αγωνιστική, με τον Μάσιμο Αλέγκρι να δηλώνει στο φινάλε ότι οι ροσονέρι θα πρέπει να είναι ρεαλιστές και να βλέπουν ως στόχο την επιστροφή στο Champions League.

“Γνωρίζαμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί επαναφοράς. Ο κόσμος μιλούσε για το σκουντέτο μετά από τη νίκη με την Ίντερ αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στη ζωή.

Χρειάζεται να θυμόμαστε πως ο στόχος είναι η έξοδος στο Champions League, διαφορετικά ρισκάρουμε να καταστρέψουμε όλα όσα χτίσαμε τους τελευταίους έξι μήνες”, τόνισε για τη μάχη του τίτλου ο Αλέγκρι, ο οποίος είδε τη διαφορά των ροσονέρι από την 3η Νάπολι να μειώνεται στον έναν πόντο και από την 5η Γιουβέντους στους επτά.

Ωστόσο, η απάντηση που περίμεναν όλοι στη συνέντευξη Τύπου δεν είχε να κάνει με τον αγώνα με τους λατσιάλι αλλά με το χάος που δημιουργήθηκε στο χορτάρι του “Ολίμπικο” στο 67ο λεπτό, με τον Ραφαέλ Λεάο να γίνεται έξαλλος όταν ο Αλέγκρι θέλησε να τον κάνει αλλαγη και αποχώρησε με απίστευτα νεύρα από τον αγωνιστικό χώρο.

“Ο Λεάο ήταν λίγο ενοχλημένος επειδή είχε κάποιες καταστάσεις όπου θα μπορούσαν να τον σερβίρουν καλύτερα, οπότε ήταν λίγο θυμωμένος, αλλά τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Όλα τα παιδιά ήθελαν να κερδίσουν, πρώτα και κύρια για να ξεφύγουν από την ομάδα που μας κυνηγούσε, επειδή η Γιουβέντους είναι μόνο επτά βαθμούς πίσω μας τώρα. Είναι ακόμα μια μεγάλη σεζόν, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να τα πάμε καλύτερα στις καταστάσεις που κάναμε λάθος στο πρώτο ημίχρονο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ